Preşedintele Senatului, liderul liberal Florin Cîţu, a declarat luni că proiectul privind comunicaţiile electronice a ajuns la Biroul permanent (BP), urmează să fie trimis comisiilor de specialitate pentru rapoarte, iar dacă 'modul în care a fost scris prezintă probleme', actul normativ va fi corectat în Senat.
'A ajuns la BP, are termen de comisie, de rapoarte. Ideea e următoarea, trebuie să ne uităm dacă acel articol este conform legislaţiei în vigoare. Asta vor spune specialiştii, eu ştiu că el a fost pus acolo pentru securitatea naţională, nu avea nicio treabă cu persoane fizice. Dacă cumva modul în care a fost scris prezintă probleme, bineînţeles că va fi corectat în Senat', a precizat Cîţu, după Biroul permanent.
El a declarat, vineri, referitor la proiectul privind comunicaţiile electronice, că a primit toate avizele, inclusiv de la CSAT, proiectul fiind necesar pentru demararea licitaţiilor 5G.
'Este Codul comunicaţiilor şi este la componenta care se uită la securitate naţională. Dacă acolo există diferenţe cu Codul de procedură penală, bineînţeles că ele pot fi îndreptate. Varianta a fost avizată de CSAT', a afirmat Cîţu, întrebat în legătură cu proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul comunicaţiilor electronice care ar permite interceptarea conversaţiilor de pe WhatsApp, Telegram şi Signal.
Alianţa pentru Unirea Românilor a cerut, vineri, senatorilor să nu voteze proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul comunicaţiilor electronice care ar permite interceptarea conversaţiilor de pe WhatsApp, Telegram şi Signal, scrie Agerpres.
„Nu am discutat cu ministrul Finanţelor. Așteptăm bugetul în coaliție şi după aceea o să vedem care este calendarul propus de Guvern. Să știți că nu la coaliţie se face bugetul. În coaliţie vom discuta şi ne interesează să nu fie depăşiţi indicatorii macro (n.r. macroeconomici) deja agreaţi. Detaliile privind construirea bugetului depind foarte mult de premier, de ministrul de Finanțe. Pe noi ne interesează să fie finanţate proiectele deja începute, ca PNRR să fie susţinut în continuare”, a spus, luni, 13 decembrie, președintele PNL, Florin Cîţu.
Acesta nu exclude convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în luna ianuarie, pentru adoptarea bugetului.
„Astăzi este prima discuţie. Sunt sigur că există resurse şi capacitate în Guvern pentru a finaliza bugetul. Noi suntem aici până pe 23 decembrie. Dacă e nevoie, sunt sigur că Parlamentul lucrează şi după 25 decembrie”, a mai spus Florin Cîţu. Vezi știrea aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu