Codul Muncii, varianta Boc, trimis la Parlament pentru asumare

miting piata constitutiei
miting piata constitutiei

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că proiectul de modificare a Codului Muncii, care a fost aprobat în cursul dimineţii de Guvern, a fost deja trimis Parlamentului, în vederea angajării răspunderii.

Proiectul Codului Muncii "a fost deja trimis la Parlament", a spus Boc, la sediul PDL, înainte de începerea şedinţei BPN al partidului.Premierul Boc a precizat că nu are emoţii în privinţa unei moţiuni de cenzură care ar putea fi depusă de opoziţie la asumarea răspunderii pe Codul Muncii. "Nu am avut niciodată emoţii, nu m-a speriat niciodată o moţiune de cenzură, cu atât mai puţin nu mă va speria această moţiune de cenzură, dacă va fi depusă, pe Codul Muncii", a afirmat el. Emil Boc a menţionat că acest Cod al Muncii este "absolut necesar" pentru ca românii să-şi găsească mai uşor un loc de muncă şi angajatorii să-i poată angaja mai uşor pe cei care vor să muncească. Guvernul a aprobat, luni, proiectul de modificare a Codului Muncii. Premierul Emil Boc şi ministrul Muncii, Ioan Botiş, vor susţine o conferinţă de presă pe această temă la ora 18.15, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului. Proiectul a fost discutat de Executiv în primă lectură în şedinţa de miercuri, iar Guvernul a anunţat că aşteaptă avizul Consiliului Economic şi Social, înainte de a aproba documentul.

Sindicatele au respins propunerile guvernului, considerând că noul Cod legiferează sclavia și chemând oamenii să-l alunge cu pietre pe inițiator de la guvernare. Opoziţia şi-a anunţat intenţia de a depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, după angajarea răspunderii.Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului urmează să se reunească pentru a stabili un calendar pentru angajarea răspunderii Guvernului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel