Coduri penale - Călin Popescu Tăriceanu a afirmat legat de amendamentele propuse că se speculează prea mult pe diverse iniţiative exotice.
Publicitate
Coduri penale - Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului, a crede că propunerile 'exotice' de modificare a Codurilor nu ar fi trebuit luate în seamă şi nu ar trebui să genereze probleme. Întrebat despre mesajul ambasadorului SUA, Hans Klemm, referitor noul pachet de modificări din Justiţie, Tăriceanu a spus:
'Când vorbim de îngrijorări e foarte util întotdeauna să ştim care sunt elementele care le creează. (...) Dreptul la iniţiativă legislativă nu este limitat, din contră este permis, este un atribut pe care fiecare parlamentar poate să şi-l exercite. Nu putem în niciun fel să cenzurăm. Nu avem dreptul să cenzurăm iniţiativa legislativă a fiecărui parlamentar. Nu iniţiativele sunt cele care ne preocupă, decât într-o oarecare măsură. Ele nu trebuie să devină subiecte de discuţie înainte de a fi eventual adoptate', a spus Tăriceanu le gat de noile Coduri penale.
Coduri penale - plenul decide
'Cred că Parlamentul, comisia care analizează modificările la Codul penal are şi experienţa şi înţelepciunea necesară să facă selecţia şi, în final, sigur, că plenul este cel care va decide. Cred că se speculează prea multe comentarii, din păcate neavenite pe diverse iniţiative exotice, care nu cred că ar fi trebuit să fie luate în seamă, aşa cum demonstrează unii în mod prea serios. Nu ar fi trebuit să constituie realmente probleme de preocupare când vedem exotismul lor', a afirmat Tăriceanu, miercuri, la Parlament.
Întrebat care sunt prevederile pe care le consideră exotice în noile Coduri penale, Tăriceanu a răspuns: 'Sunt cele la care se refereau diverşi comentatori din spaţiul public'.
[citeste si]
Coduri penale - declaraţii Hans Klemm
Statele Unite ale Americii urmăresc 'îndeaproape' iniţiativa Parlamentului de a prezenta un nou pachet de modificări în Justiţie, unele eventuale modificări putând afecta inclusiv colaborarea autorităţilor americane cu omologii români din acest domeniu, a declarat, marţi, ambasadorul SUA, Hans Klemm. Rugat să menţioneze nişte schimbări anume în acest context, Klemm a răspuns că 'un exemplu este discuţia despre ce probe pot fi luate în considerare în instanţă într-un caz penal, despre tipul de probe'.
'Dacă este imposibil de luat în considerare monitorizarea video, acest lucru ar constrânge eventual posibilităţile noastre de cooperare cu autorităţile române din domeniul Justiţiei', a indicat diplomatul american.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu