Cojile de nucă sunt benefice pentru sănătate. Nu le mai arunca! Iată ce poți face cu ele și la ce te ajută.
Sărbătorile de iarnă sunt aproape, iar nucile vor deveni vedete pentru cozonaci.
Nucile sunt gustări bogate în grăsimi sănătoase pentru creier, conțin minerale și vitamine care conferă energie, reglează nivelul de colesterol, țin în frâu tensiunea arterială, ameliorează durerile la menstruație și previn inflamațiile din corp.
Deși poate părea greu de crezut, cojile de nucă sunt foarte utile dacă știi ce să faci cu ele. Spre exemplu, un ceai din coji de nucă este foarte bun pentru răceală, ameliorează tusea și durerile în gât și are efecte benefice pentru plămâni.
Ceaiul din coji de nucă poate fi consumat inclusiv de cei care se confruntă cu tusea fumătorului.
Mai mult, ceaiul din coajă de nucă este benefic și pentru frumusețea părului sau circulația sângelui.
Ceaiul din coajă de nucă este un excelent adjuvant în calmarea tusei cauzate de răceală sau alte infecții respiratorii. Consumul a 3 căni de ceai pe zi, îndulcit cu puțină miere, ajută la eliminarea secrețiilor acumulate în gât și calmează durerile chinuitoare, potrivit csid.ro
De asemenea, ceaiul din coajă de nucă este indicat persoanelor cu ficat gras sau care au probleme cu tranzitul intestinal. Mai poate fi consumat și de femeile care se confruntă cu infecții urinare sau care au circulația periferică deficitară.
O cană de ceai din coji de nucă face bine și stării psihice, ajutând la recăpătarea energiei și a capacității de concentrare. Nu în ultimul rând, este un remediu care susține imunitatea și reduce riscul de osteoporoză, datorită cantității mari de calciu.
Ceaiul din coajă de nucă poate fi folosit și extern, mai ales pentru sănătatea părului. Clătește părul cu ceai din coajă verde de nucă, iar acesta își va recăpăta strălucirea și rezistența. Ceaiul din coji verzi de nucă are capacitatea de a acoperi în mod natural firele de păr albe.
Poți aplica și comprese cu ceai din coji de nucă pe picioarele umflate și obosite, care ajută la diminuarea inflamațiilor și a durerilor.
Pentru a prepara acest tip de ceai, ai nevoie de cojile de la 10 nuci și 500 ml de apă. Pune apă într-un ibric, adaugă nucile și adu la fierbere conținutul.
Lasă pe foc mic încă 30 de minute, apoi strecoară ceaiul.
Îndulcește cu puțină miere sau scorțișoară și dă-i gust cu o felie de lămâie.
Dacă vrei să potențezi efectul, adaugă în ceai, în timpul fierberii, o jumătate de ceapă. Ceaiul din coji de nucă și ceapă se consumă cald, nu fierbinte, altfel durerile în gât și tusea se vor înrăutăți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News