Col. Richard Black, SUA: Rusia și Ucraina ar fi acordat pacea, dar ”Boris Johnson a ordonat Ucrainei să continue războiul”, coordonat de Casa Albă

Col. Richard Black, fost șef al Secției de drept penal de la Pentagon. Sursa Foto Youtube
Col. Richard Black, fost șef al Secției de drept penal de la Pentagon. Sursa Foto Youtube

Un fost senator din Virginia subliniază că inflația s-ar domoli și economia mondială ar crește dacă sancțiunile împotriva Rusiei ar fi ridicate și războiul din Ucraina ar fi oprit.

Economia mondială ar crește dacă i s-ar pune capăt războiului  din Ucraina  și ar fi ridicate sancțiunile împotriva Rusiei. Acest lucru a fost declarat de fostul senator american al statului Virginia, Col. Richard Black, fost șef al Secției de drept penal de la Pentagon, potrivit Alamyadeen.

”Unul dintre lucrurile la care foarte puțini oameni se gândesc, dar dacă acest război ar dispărea și dacă sancțiunile ar fi ridicate, economia mondială ar crește”, a spus Black.

”Deodată, țările din întreaga lume și-ar crește prosperitatea, inflația ar scădea. Și o mare parte din asta se datorează faptului că Rusia este un exportator enorm de resurse naturale. Și sunt exportatorul numărul unu de grâu, îngrășăminte, de cherestea de gaze naturale. Sunt un mare exportator de petrol, aluminiu, titan, aur, etc..”, a declarat fostul senator.

Black a continuat spunând că Rusia a furnizat anterior aproape jumătate din combustibilul diesel al Europei pentru asigurarea funcționării echipamentelor de construcții, autobuzelor și camioanelor. 

”Acum suntem conduși de oameni care nu sunt foarte raționali”

”Abilitatea de a face comerț este atât de importantă între Rusia și Europa, iar ideea că oarecum ar fi în război este cu adevărat o nebunie”, a spus fostul parlamentar. "Dar acum suntem conduși de oameni care nu sunt foarte raționali. Știu că Rusia ar purta aceste discuții în orice moment. Adică, ei au spus destul de clar, dar sunt întotdeauna deschiși pentru discuții”, a mai adăugat acesta.

Mai mult, într-un mod cu totul neașteptat, el afirmă că NATO a folosit în mod constant atacuri de propagandă false, cum ar fi cel de la Bucha, când  aceștia au susținut că rușii care se retrăgeau au ucis o mulțime de oameni.

Există un număr tot mai mare de oameni, potrivit lui Black, care sunt foarte puternici susținători ai păcii și oponenți ai războiului. Black și-a exprimat speranța că acești oameni vor avea mai multă influență în luarea deciziilor. 

”Întotdeauna am considerat că modelul ideal pentru pace în Ucraina ar fi același lucru care a fost făcut în timpul Războiului Rece, când a existat un acord între Uniunea Sovietică și celelalte puteri aliate - Statele Unite, Marea Britanie și Franța și toți au fost de acord să demilitarizeze Austria”, a menționat el.

”Ucraina și Rusia au început să vorbească despre pace”

”La două luni după ce Rusia a trecut granița în Ucraina... atunci Ucraina și Rusia au început să vorbească despre pace. Și au aranjat un cadru pentru pace și aproape că au atins pacea, când premierul Boris Johnson a zburat pe neașteptate și a ordonat Ucrainei să nu facă să facă pace și să continue războiul. El nu ar fi făcut niciodată asta fără coordonarea cu Casa Albă" a conchis col. Black. 

Citește și: 

Rusia se retrage din Herson. Șeful Statului Major al SUA: A fost deschisă o casetă de dialog. Victoria, probabil, nu poate fi obținută prin mijloace militare

Generalul Mark Milley, șeful Statului Major comun al forțelor armate americane, a declarat acest lucru la postul de televiziune CNN, potrivit Agenzia Nova, Acesta a comentat anunțul retragerii trupelor ruse din Herson.

Potrivit lui Milley, conflictul aflat în desfășurare din februarie anul trecut a costat Rusia pierderea a peste 100 de soldați, morți și răniți, și cam la fel și pentru Ucraina: în starea actuală a ostilităților, atât Rusia, cât și Ucraina ar trebui să ajungă la ”înțelegere reciprocă” deoarece o victorie „probabil că nu poate fi realizată prin mijloace militare și, prin urmare, este necesar să încercăm alte căi.”

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel