Colaborare între ANES și Avocatul Poporului pentru prevenirea și combaterea violenței domestice și de gen

Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay

Luminița Popescu, secretar de stat al Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), și Renate Weber, Avocatul Poporului, au semnat un protocol de colaborare menit să intensifice eforturile comune în prevenirea și combaterea violenței domestice și de gen. Acest acord are drept obiectiv principal asigurarea protecției și oferirea asistenței adecvate pentru victimele acestui tip de violență.

Citește și: „Noi știm ce vrem, dar cine își asumă?”. Prioritățile elevilor, studenților și tinerilor în contextul alegerilor

Acordul prevede desfășurarea de proiecte și acțiuni comune care să sprijine prevenirea și combaterea fenomenului de violență, contribuind la armonizarea legislației naționale cu standardele internaționale prevăzute în Convenția de la Istanbul. Cele două instituții se angajează să colaboreze activ pentru implementarea unor măsuri eficiente și coerente în acest domeniu.

„Semnarea acestui protocol reprezintă un pas important în consolidarea eforturilor noastre de a combate violența domestică și de gen. Acordul reflectă angajamentul nostru ferm de a contribui la protecția și sprijinirea victimelor și de a crea un mediu mai sigur și echitabil pentru toți cetățenii,” a declarat Luminița Popescu, secretar de stat al ANES.

Parteneriatul dintre Avocatul Poporului și ANES se va desfășura pe baza unor principii clare, iar contribuția fiecărei părți va fi reflectată în materialele de informare publică, conform procedurilor interne ale fiecărei instituții. Acest protocol subliniază angajamentul celor două entități de a lucra împreună pentru a aduce schimbări pozitive în lupta împotriva violenței domestice și de gen în România.

Te-ar mai putea interesa și: Ziua și incidentul la CFR. Un vagon din compunerea trenului de călători R 2601 a deraiat

"Luminița Popescu, secretară de stat a Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) și doamna Renate Weber, Avocatul Poporului, au semnat astăzi, un protocol de colaborare între cele două instituții, menit să întărească eforturile în prevenirea și combaterea violenței. domestice și de gen, precum și să asigure protecția și asistența adecvată pentru victime.

Acordul semnat are ca obiect derularea proiectelor și acțiuni comune pentru prevenirea și combaterea violenței domestice și de gen. Cele două instituții se angajează să colaboreze activ pentru a implementa măsuri eficiente și pentru a armoniza cadrul normativ național cu standardele internaționale promovate prin Convenția de la Istanbul.

„Semnarea acestui protocol are un pas important în consolidarea eforturilor de prevenire și combatere a violenței domestice și de gen în România. Acordul care prevede implementarea proiectelor și acțiunilor care să ofere protecție și sprijin pentru victimele este o dovadă a angajamentului nostru de a contribui la crearea unei lumi mai sigure și mai juste pentru toți cetățenii”, a declarat Luminița Popescu, secretară de stat ANES. .

Parteneriatul dintre Instituția Avocatul Poporului și Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați se va desfășura pe baza unor principii clare, contribuția fiecărei părți reflectate în documentele de informare publică, în conformitate cu procedurile interne ale fiecărei instituții", se arată în comunicatul de presă al ANES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel