Au fost retrase de pe piață colacele pentru piscină cu hamac integrat pentru copii, vândute în România în perioada 1 ianuarie - 3 iulie 2021.
Decathlon a notificat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) cu privire la retragerea de pe piață a colacelor pentru piscină cu hamac integrat pentru copii, după ce s-a descoperit un risc potențial privind ruperea unei lipituri.
Potrivit ANPC, produsul colac pentru piscină cu hamac integrat pentru copii marca Nabaiji a fost vândut în România în perioada 1 ianuarie-3 iulie 2021.
Potrivit producătorului, în cazuri foarte rare, lipitura se poate rupe treptat și parțial separând partea gonflabilă de partea de țesătură pe care stă copilul.
„Nu am întâmpinat niciun accident legat de această problemă, cu toate acestea nu dorim să ne asumăm niciun risc în ceea ce privește siguranța tinerilor noștri utilizatori și, prin urmare, retragem toate produsele noastre de pe piață”, au transmis reprezentanții producătorului.
Conform acestora, clienții care au cumpărat acest produs pot să îl returneze la cel mai apropiat magazin. Clienții vor primi înapoi contravaloarea colacului, transmite Mediafax.
Anterior, compania producătoare The Family Butchers a retras de pe piață Martinel Mortadella, 90g, toate produsele existente cu termenul de valabilitate până la data de 05.07.2021, precum și Martinel Mortadella din carne de pasare 90g, toate produsele cu termenul de valabilitate până la data de 01.07.2021, scria Mediafax. Compania a dat asigurări că produsele nu prezintă pericol pentru sănătate.
Mihai Ponea, directorul ANSVSA, a reacționat în direct la Antena 3 după ce un lot de parizer pentru copii a fost retras de pe piață. Producătorul a ridicat suspiciunea că pe parizer ar fi putut să apară praf de metal în urma unei defecțiuni la linia de producție.
'În primul rând aș vrea să atrag atenția că este o măsură de prevenție a producătorului ca urmare a unei defecțiuni la o linie de feliere și ambalare pentru a exclude posibilitatea ca pe suprafața unor produse să existe urme minime de praf de metal. Nu este vorba despre reziduri de metale grele în produs. Ca urmare a acestui risc minim, producătorul a inițiat procedura de retragere. Acest lot are în jur de 60.000 de bucăți, 40.000 au fost puse sub sechestru în depozitul producătorului, urmând a fi incinerate. Restul de 20.000 au fost ieri și alaltăieri retrase de la comercializare. Echipe de la ANSVSA au fost la lanțurile de supermarketuri, au supervizat retragerea, iar acolo unde am fost sesizați că încă mai există pe raft acel produs, supermarketul a fost sancționat cu 40.000 de lei pentru neglijența unui angajat de a nu retrage acel produs. Producătorul a inițiat foarte repede această retragere și, în proporție de peste 95% au fost retrase de pe piață, dar repet, este o măsură de protecție. Marea majoritate a lotului a fost retrasă de la comercializare', declara Mihai Ponea, director ANSVSA, în luna iunie. (Știrea AICI.)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci