Cafeaua macerată la rece începe să devină din ce în ce mai populară, datorită gustului diferit, al concentrației de cofeină și a modului facil de preparare.
Publicitate
Pentru cei care preferă să își bea cafeaua rece, cu multe cuburi de gheață, există o metodă simplă prin care să își prepare baza băuturii favorite. Aveți nevoie de un pahar mare sau un recipient de sticlă, tipul preferat de cafea și apă plată, scrie The Kitchn.
Cafeaua măcinată se așează pe fundul recipientului, apoi se toarnă încet apa plată peste. Se așează peste noapte în frigider, apoi se servește dimineață, cu siropul preferat sau cuburi de gheață. Dacă este prea tare, se poate dilua. Cafeaua preparată astfel poate avea o concentrație mare de cofeină, datorită timpului îndelungat pe care apa îl petrece cu zațul de cafea. Băutura poate fi păstrată acoperită în frigider mai multe zile.
Avantajul acestei rețete constă în gustul ușor diferit. Aciditatea este mai scăzută, iar gustul amar nu este atât de puternic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu