Coliziune fatală în Ucraina: 14 morți, un singur supraviețuitor

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Un grav accident rutier a avut loc în nord-vestul Ucrainei, în regiunea Rivne, soldându-se cu moartea a 14 persoane, printre care și un copil de șase ani, conform declarațiilor făcute de ministrul ucrainean de interne, Igor Klimenko, pe canalul său de Telegram. 

Accidentul tragic s-a produs în urma coliziunii violente dintre o autocisternă și un microbuz.

Ministrul Klimenko a explicat că autocisterna și microbuzul s-au ciocnit frontal, distrugând aproape complet microbuzul și provocând decesul majorității pasagerilor acestuia.

Serviciile de urgență și poliția au intervenit prompt la fața locului pentru a gestiona situația și pentru a acorda asistență medicală victimelor.

Din păcate, 14 dintre cei aflați în microbuz au pierit în urma impactului devastator, inclusiv un copil de doar șase ani, o veste care a șocat comunitatea locală și a stârnit un val de tristețe și compasiune în întreaga regiune.

O singură persoană - o femeie grav rănită - a supraviețuit, iar medicii depun eforturi intense pentru a-i salva viața, potrivit Agerpres.

Fotografiile realizate de serviciile de urgență la fața locului arată întinderea daunelor provocate microbuzului în urma impactului puternic cu autocisterna.

Scenele sunt cutremurătoare și demonstrează gravitatea accidentului care a dus la această pierdere tragică de vieți omenești.

Autoritățile locale și naționale din Ucraina continuă să investigheze cauzele exacte ale accidentului și să ia măsuri pentru prevenirea unor astfel de tragedii în viitor.

În același timp, comunitatea locală se mobilizează pentru a oferi sprijin familiilor victimelor în aceste momente de adâncă durere și suferință.

***

Recomandările pompierilor pentru cei care ajung la locul lui accident rutier:

  •  NU VĂ PANICAȚI!
       
  • Sunați la 112. Oferiți locația cât mai exactă;
       
  • Porniți luminile de avarie pentru a semnaliza și celorlalți participanți la trafic producerea accidentului;
       
  • Aflați dacă sunt persoane blocate care nu pot ieși. Transmiteți acest lucru operatorului 112;
       
  • Oferiți informații despre numărul persoanelor implicate;
       
  • La nevoie, utilizați stingătorul din dotare – în urma accidentului pot exista scurgeri de carburant sau chiar flacără deschisă, existând un pericol de incendiu;
       
  • Pregătiți locul pentru sosirea echipajelor medicale – rugați toți șoferii mașinilor oprite să facă un culoar liber pentru echipajele de intervenție.

Cum acordăm primul ajutor

  • Înainte de a coborî din mașină, luați în calcul riscurile posibile: incendiu, trafic deschis, teren alunecos, instabilitatea mașinii accidentate sau existența unor substanțe periculoase (în cazul mașinilor de transport marfă există marcaje specifice);
       
  • În cazul în care nu cunoașteți măsurile de acordare a primului ajutor, rezumați-vă la a încerca să calmați victimele, să le comunicați că ați alertat echipajele de intervenţie şi să le recomandați să nu efectueze mişcări bruşte care să le agraveze starea medicală;
       
  • Doar dacă există un pericol iminent de incendiu, scoateți victimele menţinând în permanență coloana vertebrală în linie dreaptă (cap – gât – trunchi), pentru a evita agravarea leziunilor;

ESTE INTERZIS:

  • Să schimbați poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane;
       
  • Să preluați victimele de la faţa locului cu scopul de a ajunge cât mai repede la o unitate spitalicească fără a aştepta sosirea echipajelor medicale;
       
  • Să părăsiți locul accidentului până la sosirea echipajelor de poliție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel