Pe ecranele româneşti, din 6 ianuarie, puteţi viziona un film despre frumuseţea colaterală a vieţii, aceea a sentimentelor care ne înconjoară şi pe care de multe ori le refuzăm. “Dorim dragoste. Dorim să avem mai mult timp. Ne temem de moarte”.
Dragoste, timp, moarte. Sunt cei trei pilaştri ai vieţii pe care îi aduce în prim plan regizorul David Frankel, laureat al Premiului Oscar, o peliculă ce promite mari emoţii.
Filmul are o distribuţie stelară, cu trei candidaţi la Oscar: Will Smith, Keira Knightley, Edward Norton. Cărora li se alătură Michael Peña, Naomie Harris, Jacob Latimore, precum şi două actrițe premiate la Oscar: Kate Winslet şi Helen Mirren.
Helen Mirren și Will Smith
Când un prosper director comercial din New York este lovit de o tragedie îngrozitoare, decide să-și rupă legăturile cu toată lumea. În timp ce prietenii săi devin din ce în ce mai îngrijorați pe măsură ce încearcă cu disperare să reînnoade legăturile cu el, acesta caută răspunsuri în univers, scriind scrisori Dragostei, Timpului și Morții. Dar abia când scrisorile sale vor stârni neașteptate răspunsuri personale va înțelege Howard cum aceste trei constante se împletesc pe parcursul unei vieți trăite din plin și cum chiar și cea mai dureroasă pierdere poate dezvălui momente de frumusețe, pline de înțeles.
Regizorul David Frankel a realizat, cu pelicula Collateral Beauty: A doua şansa, un bun film de Crăciun, realizat după toate regulile Hollywood-ului, folosind reţetele eficiente ale genului.
Secvență din film
Totul începe cu o mantra-slogan care este declinată de-a lungul filmului. De la castingul de cinci stele la scenariu, trecând prin decoruri, totul este gândit să servească ceea ce ar trebui să fie o dureroasă poveste intimă, legată de un doliu, dar care este menit şi să facă spectatorul să viseze la un happy end. Regizorul cochetează oarecum cu marele clasic al lui Frank Capra, La vie est belle, fără a atinge însă profunzimea acestuia.
Finalul este emoţionant şi neaşteptat, iar surâsul nu lipseşte din această tratare a dramei.
Este o frumoasă poveste care se joacă cu efectul de oglindă al realităţii şi psihologiei, pentru a exalta sentimentele înalte, la care se adaugă plăcerea de a vedea atâtea staruri îndrăgite jucând împreună.
Helen Mirren, Keira Knightley și Jacob Latimore
Un film jucând pe cartea sensibilităţii, care dă impresia uneori că totul este prea frumos ca să fie adevărat. Rolul emoţionant în genul celor în care excelează de obicei Will Smith.
David Frankel (Eu și Marley, Diavolul se îmbracă de la Prada, Dear Diary) regizează pelicula al cărei scenariu este scris de Allan Loeb (Wall Street: Banii sunt făcuți să circule, 21: Șansa vieții lui). Filmul este produs de Bard Dorros (Triple 9: Codul străzii), Michael Sugar, laureat al Premiului Oscar (Spotlight), Loeb, Anthony Bregman (Foxcatcher) și Kevin Frakes (John Wick). Toby Emmerich, Richard Brener, Michael Disco, Michael Bederman, Peter Cron și Bruce Berman sunt producători executivi.
Will Smith
Echipa de creație din spatele scenei îi cuprinde pe Maryse Alberti, directoare de imagine (Creed), Beth Mickle, scenografă (Whiskey Tango Foxtrot), Andrew Marcus, editor de imagine (American Ultra: Agent descoperit) și Leah Katznelson, designer de costume (Cum să fii singur și fericit). Muzica este compusă de Theodore Shapiro (Trumbo).
O versiune specială a noii melodii Let’s Hurt Tonight, cântată de OneRepublic, trupă nominalizată la Premiile Grammy și câștigătoare a Discului de platină, rulează odată cu genericul final al peliculei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News