Colțunași cu brânză, rețeta pentru care ai nevoie doar de câteva ingrediente și spor. În 20 de minute poți servi preparatul.
O rețetă cu care să îi impresionezi pe cei dragi? Ce spui de colțunași cu brânză. Se servesc cu dulceață sau cu marmeladă.
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire: 20 minute
Ingrediente aluat
- 2 buc. Ouă
- 2 linguri Apă
- 1 praf Sare
- Făină cât cuprinde (vezi la preparare)
Ingrediente umplutură
- 300 g Brânză dulce de vaci
- 1 buc. Ou
- 5 linguri Zahăr după gust
- 1 praf Sare
- 1 buc. Lămâie se folosește doar coaja
- 2 linguri Griș
1. Pentru a face aluatul, se amestecă totul până iese un aluat potrivit de tare.
2. Se întinde o foaie, două (în funcție de aluat), subțire și se taie sub formă de pătrățele medii.
3. Pentru a face umplutura, se amestecă toate ingredientele și se umplu pătrățelele făcute anterior, se împăturesc și se lipesc apăsând cu degetul pe margine sau cu furculița.
4. Colțunașii se pun la fiert în apă cu un praf de sare.
*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News