Comandant local al Hezbollah, ucis intr-un atac israelian în estul Libanului

FOTO: Freepik @madushankalm
FOTO: Freepik @madushankalm

S-au intensificat schimburile de tiruri la frontiera israeliano-libaneză între Hezbollah și armata israeliană.

Un comandant local al grupării șiite Hezbollah a fost ucis marți în urma unei lovituri israeliene în estul Libanului, potrivit armatei israeliene și unei surse apropiate acestei grupări, care susține că, în replică, a lansat rachete asupra nordului Israelului, informează AFP.

Altfel, de la începutul războiului în Fâșia Gaza în 7 octombrie între Israel și Hamas, intrat deja în a 12-a lună, s-au intensificat schimburile de tiruri la frontiera israeliano-libaneză între Hezbollah - aliat al grupării islamiste palestiniene Hamas - și armata israeliană.

Citește și: Benny Gantz: Israelul trebuie să înceapă un război total împotriva Hezbollah

O sursă apropiată mișcării Hezbollah a declarat pentru AFP că Mohammad Qassem al-Chaer ”a fost vizat de o lovitură israeliană în timp ce conducea o motocicletă în Bekaa și că acesta era comandant al Forței Radwan”.

Mișcarea pro-iraniană a raportat, de asemenea, moartea lui al-Chaer în tiruri israeliene, fără a spune că era comandant.

Armata israeliană a declarat că forțele sale aeriene l-au ”eliminat pe teroristul Mohammad Qassem al-Chaer în regiunea Qaraoun”, precizând că acesta era ”comandantul unității de elită Al-Radwan a Hezbollah”.

Ministerul libanez al Sănătății a comunicat despre o lovitură a ”inamicului israelian” asupra unei clădiri din orașul Nabatieh, în sudul țării, care a ”rănit ușor nouă persoane”, și o alta în estul țării, care a rănit o persoană.

Ca ripostă, Hezbollah a anunțat că a lansat ”zeci de rachete de tip katiușa” asupra a două poziții militare în nordul Israelului.

Din octombrie, violențele între Israel și Hezbollah au făcut 615 victime, în majoritate combatanți ai mișcării șiite, dar și 138 de civili, potrivit unui bilanț întocmit de AFP. De partea israeliană, 24 de soldați și 26 de civili au fost uciși, potrivit armatei.

După temerile de escaladare de la sfârșitul lunii august, Hezbollah amenințând cu represalii pentru asasinarea de către Israel a unuia dintre liderii săi militari, ambele părți au dat dovadă de reținere pentru a evita o conflagrație regională, potrivit analiștilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel