Comandantul Flotei ruse la Marea Neagră, Viktor Sokolov, ucis de ucraineni la Sevastopol - Foto în articol

Comandantul Flotei ruse la Marea Neagră, Viktor Sokolov, ucis de ucraineni la Sevastopol / Foto: Pixabay
Comandantul Flotei ruse la Marea Neagră, Viktor Sokolov, ucis de ucraineni la Sevastopol / Foto: Pixabay

Comandantul Flotei ruse la Marea Neagră, Viktor Sokolov, ar fi fost ucis de ucraineni la Sevastopol.

Anton Gerashchenko, un consilier al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, a anunțat că amiralul Viktor Sokolov, comandantul Flotei ruse la Marea Neagră, a fost ucis de ucraineni la Sevastopol. Alături de el ar fi murit și alți 34 de ofițeri ruși, iar 105 ar fi fost răniți, după ce sediul Flotei a fost atacat de forțele ucrainene.

"Comandantul Flotei Ruse de la Marea Neagră, amiralul Viktor Sokolov, a murit în lovitura cu rachete asupra sediului Flotei, împreună cu alți 34 de ofițeri. Alți 105 de ofițeri ruși au fost răniți. Clădirea nu este potrivită pentru restaurare - Forțele de operațiuni speciale ale Ucrainei", a scris Anton Gerashchenko pe contul său de Twitter.

Ce au anunțat inițial ucrainenii

Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații militare din Ucraina, a spus, săptămâna trecută, într-o primă reacție, că atacul ucrainean asupra sediului Flotei ruse a Mării Negre a provocat moartea a cel puțin nouă persoane și rănirea altor 16, printre care și generali ruși.

"Un comandant de grup, general-colonelul Aleksandr Romanciuk, se află printre răniți și este în stare gravă. Șeful de stat major, general-locotenentul Oleg Țekov, este în stare de inconștiență", a afirmat Budanov, citat de Vocea Americii.

General-colonelul Aleksandr Romanciuk este comandantul unui grup de forțe rusești din regiunea Zaporojie și a fost promovat la rangul de general-colonel în 2023. eneral-locotenentul Oleg Țekov, este comandantul Brigăzii 200 de pușcași mecanizați, parte a Forțelor de Coastă ale Flotei de Nord din Marina militară rusă, scrie Antena3.ro.

Kirilo Budanov nu a confirmat atunci informațiile neoficiale privind moartea amiralului Viktor Sokolov, comandantul Flotei ruse a Mării Negre. El afirmase la acel moment că serviciul său nu are date despre starea acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel