Comasare alegeri. PSD și PNL nu se înțeleg asupra unei decizii

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, și Cristina Trăilă, deputat PNL, au vorbit despre neînțelegerile din coaliția de guvernare privind comasarea alegerilor din 2024.

Antena 3 CNN informează că, după ședința de luni seară, Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal nu s-au înțeles în privința comasării alegerilor din anul 2024, o nouă ședință urmând să aibă loc cel mai devreme vineri seară. 

Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt al PSD, și deputatul PNL Cristina Trăilă, au intervenit telefonic la Antena 3 CNN, la emisiunea moderată de Răzvan Dumitrescu, unde au avut un schimb de replici privitor la discuțiile dintre cele două formațiuni politice.

„De ce nu ați reușit să luați o decizie?“, a întrebat Răzvan Dumitrescu, adăugând că „există teoria că nu prea mai există acea înțelegere la vârf între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă“.

„Nu știu eu la ce nivel sunt relațiile dintre cei doi. Cert este că noi suntem într-o coaliție de guvernare și guvernarea funcționează. Când a început acest an, bogat în alegeri, am primit o solicitare din partea colegilor să discutăm despre posibile comasări. Declarația domnului Ciolacu a fost fermă de la început și a spus să nu ieșim în fața oamenilor doar cu o înțelegere, ci cu un calendar complet, pentru a nu arăta neseriozitate și mize mărunte“, a spus Lucian Romașcanu.

„E posibil să nu reușiți să ajungeți la nicio comasare, pentru că aveți puncte de vedere diferite?“, a întrebat Răzvan Dumitrescu.

„În acest moment, noi avem Europarlamentare în iunie, Locale în septembrie, Primul Tur Prezidențiale, Parlamentare și al Doilea Tur de Prezidențiale. Pe acest calendar suntem pregătiți. Dacă vom avea din partea colegilor de la PNL deschiderea pentru un calendar complet pe 2024, lucrurile se pot discuta. Timpii devin foarte scurți și depinde strict de dumnealor unde vom ajunge“, a punctat Lucian Romașcanu.

„Doamne Trăilă, unde vă blocați? Ce vă desparte în acest moment?“, a întrebat Răzvan Dumitrescu.

„Nu cred că acest calendar e problema. Așa cum am afirmat, comasarea Europarlamentarelor cu Localele poate fi o primă comasare și nu cred că am avea o problemă la comasarea Prezidențialelor cu Parlamentarele.

Realitatea e un pic altfel. Nu calendarul stă în drumul bunei guvernări și a coaliției, ci sunt alte discuții care privesc Prezidențialele.“, a spus Cristina Trăilă.

„A condiționat cineva calendarul de împărțire a candidaților la Prezidențiale?“, a insistat Răzvan Dumitrescu.

„Există discuții, evident, și toate aspectele sunt puse pe masă.“, a spus Cristina Trăilă.

„Nu v-ați înțeles nici în seara asta, doamna Trăilă, așa primim informații, iar din păcate, amânarea asta a devenit un brand al coaliției PSD - PNL“, a completat Radu Tudor.

„Doamna Trăilă, PSD nu a solicitat niciodată susținerea pentru candidatul PSD la Prezidențiale și nici nu a pus condiții de un asemenea fel“, a spus Lucian Romașcanu.

„Cum și decizia PNL a fost foarte clară toamna trecută, când am spus că vom candida singuri în alegeri“, a replicat Cristina Trăilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel