Comasarea alegerilor este posibilă constituțional. Klaus Iohannis: Patru rânduri de alegeri într-un an sunt problematice, am fi permanent în competiţie, cu certuri

Sursa Foto Video Precidency.ro
Sursa Foto Video Precidency.ro

Presedintele României - Klaus Iohannis a susținut, joi, declarații de presă la finalul vizitei pe care a făcut-o la Renewable Energy School of Skills, din Constanța.

Printer subiectele abordate, la finalul vizitei sale, președintele Klaus Iohannis a discutat și despre posibilitatea comasării alegerilor care vor urma în 2024. 

”Comasarea alegerilor este posibilă constituțional însă nu este posibil să aducem parlamentarele mai aproape. Este însă posibil să fie amânate localele. Dacă asta este o soluție sau nu vom vedea pe parcurs. Au existat primele discuții la nivelul coaliției. Încă se evaluează dacă aduce ceva, că dacă nu aduce nimic nici pentru cetățean, nici pentru partide, nu trebuie făcută comasarea, însă confirm: există această discuție, soluții tehnice constituționale ar exista, dar ele vor putea fi puse în operă doar atunci când de aici apare un beneficiu evident”, a declarat președintele României.

”Într-o permanentă campanie electorală”

”Totuși aș intra un pic în materie de ceea ce se discută: în mod normal, în România, în 2024, am avea cam multe alegeri. Este o realitate. În primăvară ar fi europarlamentarele, toamna devreme ar fi locale, toamna târziu ar fi alegerile parlamentare și toamna, și mai târziu, ar fi alegerile prezidențiale. Ori patru rânduri de alegeri complicate organizate într-un singur an sunt problematice. Vă dați seama că începând din această toamnă, până la sfârșitul anului viitor ne-am afla permanent într-o competiție electorală, cu campanii electorale, cu certuri la televizor, pe rețele sociale. Evident, pentru dvs, din media, ar fi un festival, dar pentru români nu știu dacă ar fi un festival și nu știu dacă, ținând țara în alegeri pentru un an și jumătate facem un lucru bun. Până la urmă oamenii vor să vadă că se ocupă cineva de problemele lor și țara merge înainte”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel