Comasarea alegerilor, ”insultă pentru democrație”. Bogdan Chirieac, despre noul USL: Este dorit și de marile cancelarii occidentale

Analistul politic Bogdan Chirieac vede în comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare o ”insultă pentru democrație”.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia de comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare și susține că aceasta este o ”insultă pentru democrație”.

”În primul rând, trebuie să ne bucurăm că liderii PSD și PNL știu dinainte ce se va întâmpla, adică dânșii au ticluit comasarea asta de o lună de zile și astăzi a venit sondajul care a spus: Domnule, poporul muncitor vrea comasarea. Asta a fost de SF, chestiunea asta, pe de o parte. Că vrea poporul 53%, deci nu au lăsat-o mai ieftin, vrea comasarea alegerilor”, a declarat Bogdan Chirieac la Realitatea Plus.

Comasarea, ”o insultă pentru democrație”. Noul USL, dorit de cancelariile occidentale

Potrivit analistului politic, comasarea alegerilor este ”o insultă pentru democrație, clar, din toate punctele de vedere”.  În privința creării unui nou USL, Bogdan Chirieac susține că aceasta are sens, dar nu vede rostul pentru care s-a mai discutat atâta vreme pe subiectul comasării.

”Asta nu înțeleg, dacă mergeți împreună, ce rost mai avea comasarea? Ca să dați peste cap toată țara și să duceți administrația locală în haos, de aici până la sfârșitul anului, cu câte doi primari, doi președinți de consilii, cu două rânduri de consilii, patru luni de zile.

Dar, mă rog, comasarea este hotărâtă, deci de aici încolo vom trăi cu ea. Cu realizarea unui nou USL. Lucrul acesta are sens și sunt convins că este dorit și de marile cancelarii occidentale, și de Washington, și de Bruxelles.

Nu riscă nimeni, acum, cu războiul de la graniță negând foarte rău pentru noi, pentru lumea civilizată. Vedeți că Rusia atacă și Ucraina nu are cu ce se apăra, nu văd pe nimeni să dorească neliniști în România, mai ales că o bună parte a ajutorului către Ucraina vine prin România, Ucraina își exportă cerealele prin România și folosește intens portul Constanța, deci nu am vrea să avem să avem un guvern care să aibă idei. Nu. Să facem exact ce vrea NATO și America în această privință. Faptul că merg împreună zic că nu este un lucru rău pentru stabilitate”, a mai spus analistul politic.

Citește și: Sondaj CURS: Procentul românilor care vor comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale / foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel