Combate insomnia fără pastile: doar pune această legumă sub pernă

Combate insomnia fără pastile - doar pune această legumă sub pernă. Sursa - pixabay.com
Combate insomnia fără pastile - doar pune această legumă sub pernă. Sursa - pixabay.com

Multe persoane suferă de insomnie, o boală care ne afectează pe perioade mai lungi sau mai scurte de timp. Dezvoltarea tehnologică, stresul cotidian, problemele personale sunt doar câteva dintre cauzele acestei afecțiuni.

Insomnia ne aduce nu doar o dispoziție proastă, ci și sănătate precară. S-a dovedit că tulburările de somn aduc numeroase probleme, inclusiv: scăderea imunității, tulburări în activitatea sistemului cardiovascular, creșterea producției hormonului stresului, deteriorarea activității mentale, probleme cu excesul de greutate și altele. 

Patru plante care răcoresc o încăpere fără aer condiționat: cumpără-le și tu pentru confortul casei

Din fericire, există o metodă testată de bunicile noastre, care te ajută rapid să adormi. Dacă simți nevoia de un somn sănătos și sănătos, pune doi căței de usturoi decojiți sub pernă.

Sulful prezent în compoziția usturoiului are o proprietate relaxantă. Fără îndoială, această metodă străveche de a adormi are dezavantajele sale: un miros înțepător și lenjerie de pat pătată. Cu toate acestea, chiar dacă schimbi lenjeria mai des, în schimb vei avea câteva ore de odihnă și de somn.

 

BONUS. Săpun de casă cu ulei de măsline. Rețeta străveche a bunicii

 

Săpunurile lichide, pline de substanțe chimice, sunt folosite de majoritatea dintre noi. Dar un săpun, făcut în casă, din ingrediente simple, aduce numai beneficii pielii.

Vă prezentăm o rețeta străveche de săpun de casă, făcut cu ulei de măsline. Nu este nevoie să cheltuiți bani pe matriță. Formele le puteți face acasă din bucăți de lemn pe care urmează să le uniți. Puteți folosi și recipiente de plastic, dar trebuie să le tapetați cu hârtie de pergament pentru ca săpunul să nu se lipească.

Important: Nu veți folosi niciodată numai recipiente din aluminiu. Trebuie să cântăriți ingredientele cu precizie. Nu puteți evalua cantitățile din ochi.

Deci iată ingredientele care trebuie cântărite:

1 kg ulei de măsline;

300 grame apă;

128 grame de sodă caustică;

1 linguriță amidon de porumb;

20 ml de ulei esențial de lavandă sau migdale sau după preferințe.

 

Cum se prepară săpunul 

 

Va trebui să purtăm mănuși și ochelari de protecție. Turnăm încet sodă caustică în apă și amestecăm cu grijă. Soluția va ajunge la o temperatură de 90 de grade. Aceasta acțiune este delicată, deoarece trebuie să evităm să respirăm aburul și să nu provocăm stropi fierbinți. 

Cum poți salva o plantă de cameră, atacată de musculițe? Ai nevoie de un chibrit și ai scăpat de problemă

Când soluția este transparentă, o putem turna în uleiul de măsline în timp ce amestecăm. Uleiul va ajunge astfel la o temperatură de aproximativ 40 de grade.

În acest moment va trebui să folosim un blender și vom adune lichidul la o consistență cremoasă. În cele din urmă, combinăm amidonul și uleiul esențial.

Scapă, rapid, de mucegaiul de pe pereții casei: patru sfaturi eficiente, ca să-l elimini pentru totdeauna

Crema obținută trebuie turnată în formă, acoperită și lăsată să se solidifice aproximativ 30 de ore. Tăiem batoanele de săpun cu o grosime de 2 centimetri și le lăsăm să se usuce o luna înainte de a le folosi.

 

BONUS. Aceste plante alungă gândacii: pune-le în casa ta și insectele vor dispărea  

 

Dacă gândacii v-au invadat apartamentul, este incredibil de dificil să-i eliminați.

Gândacii terorizează gospodinele, chiar dacă mențin o curățenie perfectă în casă și folosesc mijloace agresive. Există câteva plante, al căror miros gândacii nu-l suportă.

Puteți lupta însă cu acești dăunători cu ajutorul unor remedii naturale: vorbim despre plante, care resping gândacii. 

Curăță perdeaua din baie cu această soluție și nu vei fi nevoit să cumperi una nouă

Gândacii nu tolerează mirosul frunzei de dafin. Se recomandă așezarea frunzelor în locurile unde apar adesea gândacii: sub chiuvetă, pe mese, dulapuri, lângă coșul de gunoi. Pentru a face mirosul mai puternic, măcinați frunzele de dafin într-un mojar și răspândiți această pulbere în apartament.

Spilcuța este o plantă medicinală, care seamănă cu o margaretă cu petale lungi. Poate fi albă sau roz. Floarea nu doar că respinge insectele, dar le dăunează și sistemului nervos. Puneți în apartament  buchete de spicluță.

Spray-ul care șterge orice urmă de praf din casă. Îl poți face acasă dintr-un singur ingredient

Mirosul de mentă nu este agreat de gândaci, dar este plăcut pentru oameni. Împrăștiați frunzele de mentă în zonele în care frecvent vin insectele. Pentru a face mirosul mai puternic, menta poate fi zdrobită într-un mojar.

O altă floare care este un dușman de moarte al gândacilor este tanaceul comun. Aceasta este o floare sălbatică care este ușor de găsită pe câmp. În sezonul rece, puteți cumpăra flori de tanaceu din plafar. Puteți răspândi florile prin casă sau trata suprafețele cu un decoct de tanaceu.

Ramurile și frunzele de soc sunt otravă pentru gândaci. Puneți părțile plantei în locuri unde apar adesea dăunători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel