Combate oboseala fizică și iritabilitatea cu câteva alimente delicioase

Combate oboseala fizică și iritabilitatea cu câteva alimente delicioase. Sursa foto: freepik.com
Combate oboseala fizică și iritabilitatea cu câteva alimente delicioase. Sursa foto: freepik.com

Odată cu sosirea primăverii, mulți se confruntă cu oboseala crescută și somnolență bruscă.

Migrenele și epuizarea pot fi o consecință a schimbării sezonului. Deci,  cum să te protejezi și să-ți susții corpul. Primăvara a sosit, dar încă te plângi de simptomele schimbării sezonului. Cum să stimulezi energia, care pare să se fi epuizat de tot?

Cu siguranță, o alimentație sănătoasă stă la baza îmbunătățirii stării fizice și, de asemenea, psihologice. Evident, fiecare persoană va trebui să urmeze un plan nutrițional care să corespundă cel mai bine nevoilor sale.

Există însă o regulă fundamentală, care este bună pentru toată lumea: alimentația trebuie să fie variată și echilibrată, bogată în alimente de origine animală și vegetală, legume și fructe. Această prerogativă nu trebuie uitată dacă dorești să contracarezi agresiunile externe cu un răspuns bun al sistemului imunitar.

De ce chinezoaicele sunt slabe și nu se îngrașă? Iată ce mănâncă și ce obiceiuri au ca să fie zvelte

În timpul primăverii și verii ar trebui să consumi alimente bogate în magneziu, vitamina C și vitamina D. Magneziul este foarte util organismului pentru o serie de factori. Astfel, magneziul luptă împotriva oboselii și a stresului. Vitaminele C și D ajută la funcționarea sistemului  imunitar.

Pentru a crește stocul de magneziu din organism este indicat să consumi mai multe fructe uscate. În special, migdalele și caju sunt bogate în magneziu. O cantitate bună de magneziu este, de asemenea, conținută în fistic. O cantitate destul de mare de magneziu se găsește și în anghinare, spanac, dovlecei și sfeclă. Sursele acestui mineral important sunt și meiul, quinoa, boabele de porumb  și grâul spelta. Cât despre leguminoase, fasolea și năutul sunt cele mai potrivite. Nu toată lumea știe că brânza pecorino este bogată în magneziu.

Această leguma scade glicemia. Include-o în meniul tău, dacă vrei să fii sănătos

Când ne gândim la vitamina C, ne vin imediat în minte portocalele, însă primăvara putem mânca căpșuni, cireșe și primele smochine ale sezonului. Ca să nu mai vorbim de faptul că merele, grapefruitul și lămâia sunt surse bune ale acestei vitamine. Și ardeii sunt bogați în vitamina C.

Există și multe alimente bogate în vitamina D. Somonul și macroul sunt pești bogați în vitamina D. Un preparat delicios, bun și sănătos ar putea fi făcut din ouă și sparanghel. Mai mult, nu uita că vitamina D se obține și de la soare, atât vara, cât și iarna.

Mănâncă sfeclă roșie de două ori pe zi: vei fi surprins să afli adevărul

Fibrele nu trebuie să lipsească niciodată din alimentație. Îngrijirea florei bacteriene intestinale este esențială pentru a face corpul să se simtă bine, cu atât mai mult dacă te confrunți cu perioade de modificări fiziologice. În timpul trecerii de la iarnă la primăvară este indicat să mărești dozele de ceapă, usturoi, secară, ovăz și chiar orz. Și sparanghelul ajută la creșterea florei intestinale, care este aliat al sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel