Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște. Reprezentanții Beltrame, întrevedere cu conducerea CJ Dâmbovița

Sursa foto: dbonline.ro
Sursa foto: dbonline.ro

Reprezentanții Grupului italian Beltrame, gigantul siderurgic care dorește să preia Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște, au fost primiți de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița.

”Am primit vizita reprezentanților Beltrame, iar planurile grupului italian sunt ambițioase, dar și realizabile. De asemenea, sunt de apreciat intenția grupului de a folosi energia verde produsă de viitorul parc fotovoltaic care va deservi COS, dar și investițiile pentru reducerea emisiilor de carbon, astfel încât la Târgoviște să se implementeze conceptul de oțel "verde". Județul Dâmbovița, municipiul Târgoviște și România au nevoie de Combinatul de Oțeluri Speciale și vom oferi tot sprijinul necesar pentru ca activitatea siderurgică să fie reluată cât mai rapid”, a declarat la finalul întrevederii Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița.

La discuții au participat și prefectul județului, Claudia Gilia, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, dar și vicepreședinții CJD, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, scrie dbonline.ro.

Vă reamintim că, în data de 24 februarie, Curtea de Apel Ploiești, admițând apelul COS Târgoviște, a dispus anularea măsurii intrării în faliment a combinatului, premisele unei investiții importante în metalurgia târgovișteană fiind din ce în ce mai actuale. Grupul italian AVV Beltrame dorește să preia COS și a prezentat deja planul de investiții pentru viitor, la începutul lunii februarie la Târgoviște.

Planul de investiții al grupului Beltrame estiții care vizează COS Târgovişte presupune un aport financiar de peste 400.000.000 euro, conturându-se astfel realizarea uneia dintre cele mai moderne capacități de producție a oțelului din Europa, cu respectarea strictă a legislației de protecție a mediului.

"Am încredere că producția locală de oțel va renaște"

”Indiferent de rezultatul litigiului, am încredere că, după ani de agonie, din care 8 de insolvență, producția locală de oțel va renaște, iar o societate emblemă, nu numai a municipiului Târgoviște sau a județului Dâmbovița, ci și a României, va reașeza orașul nostru pe harta metalurgiei europene și va redeveni principalul pion al economiei locale, cu beneficii multiple, de la crearea locurilor de muncă, de ordinul miilor, atât directe, cât și indirecte, până la recâștigarea unui mare contribuabil la bugetul local.

Deși am fost sceptic și am evitat să fac aprecieri cu privire la viitorul COS Târgoviște până acum, după discuțiile pe care le-am avut cu ambii investitori, după ce i-am asigurat de spijinul administrației publice locale și le-am precizat foarte clar că zona respectivă a fost, este și va rămâne industrială, de data aceasta mă pot declara optimist și fac un apel la responsabilitate din partea tuturor celor implicați, indiferent că discutăm de investitori, creditori sau lichidator judiciar. Interesul comunității locale este mult prea important și trebuie să primeze în fața oricăror interese individuale sau de grup”, spunea primarul Cristian Stan, la începutul lunii ferbuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel