Luca Vincenti, sociolog și autorul cărții "Bandele de stradă. O carte cenzurată timp de 15 ani!", a vorbit, la DC News, despre modul în care tinerii sunt racolaţi şi folosiţi de către liderii bandelor ce se ocupă cu traficul de droguri.
Sociologul Luca Vincenti, autorul cărţii "Bandele de stradă. O carte cenzurată timp de 15 ani!" a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre modul în care sunt folosiţi tinerii de către structurile mafiote şi despre liderii acestor reţele. Potrivit acestuia, tinerii care sunt racolaţi practic renunţă la familie şi pun, apoi, pe primul plan banda, reţeaua în care intră, lucru foarte periculos. În ceea ce priveşte conducătorii acestor reţele, Luca Vincenti apreciază că aceştia sunt adevăraţi "comercianţi de moarte".
"Liderii, cei care conduc bandele, nu sunt consumatori de droguri. Sunt comercianţi de moarte. E altceva. Cel din vârf are nevoie de luciditate, trebuie să aibă mintea limpede, să poată opera. Dar, oricum, este uşor de aflat dacă sunt şi ei consumatori, atunci când sunt arestaţi – pentru că, din fericire, se mai întâmplă şi asta – şi li se fac analize. Eu zic că nu. Eu zic că sunt doar comercianţi de moarte”, a zis sociologul.
Cât priveşte modul în care reuşesc autorităţile să destructureze aceste structuri, să ajungă la capii reţelelor de trafic de droguri, Luca Vicenti apreciază că aici este un semn bun, acela că mulţi tineri care sunt racolaţi sau cărora li se vând droguri ajung să vorbească cu poliţiştii. „Desigur, există frică, însă omerta încă nu a intrat. Omerta e mai mult o alegere personală: adică eu văd, dar nu spun nimic", a declarat Luca Vincenti.
Urmăreşte declaraţiile lui Luca Vincenti, aici:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News