Comisarul european Didier Reynders vizează funcția de secretar general al CE

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Comisarul european pentru Justiție Didier Reynders și-a anunțat candidatura pentru funcția de secretar general al Consiliului Europei. Reynders a candidat și în 2019.

Comisarul european pentru justiție, Didier Reynders, a obținut miercuri sprijinul guvernului belgian pentru a face campanie pentru postul de secretar general al Consiliului Europei, potrivit unui oficial belgian, notează Politico.

Potrivit sursei menționate, Reynders, care este în prezent reprezentantul Belgiei în Comisia Europeană, și-a exprimat anterior interesul de a rămâne pentru încă un mandat în cadrul Comisiei, dar a fost forțat să își reconsidere opțiunile atunci când Charles Michel, președintele Consiliului European, a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că va candida ca principal candidat al partidului său la alegerile pentru Parlamentul European din iunie. Michel și Reynders sunt amândoi membri ai partidului francofon Mișcarea Reformistă din Belgia.

Consiliul Europei este o organizație internațională axată pe drepturile omului, cu sediul la Strasbourg, Franța, care administrează influenta Curte Europeană a Drepturilor Omului. Organizația nu face parte din instituțiile Uniunii Europene, care includ Consiliul European și Consiliul UE.

Didier Reynders a mai candidat pentru postul de secretar general al CE

Actualul secretar general al Consiliului Europei este croata Marija Pejcinovic Buric, care și-a început mandatul în 2019. Didier Reynders a fost candidat oficial la acest post și în urmă cu cinci ani, însă a pierdut cursa.

Guvernele statelor membre ale Consiliului Europei trebuie să-și prezinte candidații până la acestei zile, iar instituția va examina candidaturile până la 31 ianuarie. În luna martie, candidații vor fi supuși unui interviu în fața comitetului de miniștri al organizației, conform Agerpres.

Citește și: Charles Michel va candida pentru Parlamentul European

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel