Comisarul european pentru extindere anunță că UE pregătește propuneri „de fond” privind extinderea

Oliver Varhelyi, comisarul UE pentru Politică de Vecinătate și Extindere
Oliver Varhelyi, comisarul UE pentru Politică de Vecinătate și Extindere

Comisarul UE Oliver Varhelyi a declarat, joi, că organismul executiv al UE va prezenta, până în octombrie, propuneri „de fond” privind extinderea Uniunii Europene. 

Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, a vorbit cu reporterii în drum spre o întâlnire informală a miniștrilor de externe ai UE la Toledo, Spania.

El a confirmat că organismul executiv al UE „este pregătit să facă orice propunere” pentru a avansa procesul de integrare a țărilor din Balcanii de Vest.

Varhelyi a salutat, de asemenea, mesajul președintelui Consiliului European, Charles Michel, despre bunăvoinţa membrilor UE de a „se angaja și a face un salt mare pentru ca extinderea să aibă loc”.

Remarcile sale au venit după ce Michel a sugerat luni că țările candidate din Balcanii de Vest și UE ar trebui să fie pregătite pentru extindere până în 2030.

El a explicat că Comisia Uniunii Europene va „prezenta propuneri de fond” în octombrie, înainte de summitul liderilor UE din 26-27 octombrie.

Pachetul va include așa-numitul „plan de creștere” care „va accelera nu numai integrarea instituțională, ci și cea reală a oamenilor și a economiilor în Uniunea Europeană”, a afirmat el.

După cum a dezvăluit deja șefa Comisiei Uniunii Europene, Ursula von der Leyen, în mai, UE încearcă să sporească investițiile în Balcanii de Vest pentru a ușura impactul economic al războiului Rusiei asupra Ucrainei.

Planul urmărește să crească fondurile UE de preaderare și să ofere acces la piața unică digitală a blocului în domenii precum comerțul electronic și securitatea cibernetică​​​​​​, potrivit aa.com.tr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel