Comisarul FLORIN ȘINCA, INTERVIU despre conferința de la Casa de Cultură "Mihai Eminescu", Târgu Mureș

Comisar-șef de poliție, Florin Șinca, autorul cărții "Martirii Poliției Române. Distrugerea Poliției sub regimul comunist" va participa la un eveniment extrem de important.

Este vorba despre o conferință - despre importanța dezvoltării sentimentului patriotic și a credinței în formarea tinerilor - care va avea loc la Casa de Cultură Mihai Eminescu din Târgu Mureș, vineri, 21 noiembrie, la ora 18.00. Inițiativa aparține unor tineri de liceu care pun preț pe două lucruri importante: credință și neam.

Despre această conferință, Florin Șinca a vorbit pentru DC News și a oferit mai multe detalii.

DC News: Spuneți-ne câteva detalii despre conferința care va avea loc la Casa de Cultură Mihai Eminescu din Târgu Mureș.

Florin Șinca: Va participa generalul Radu Theodoru, un om care a scris foarte multe cărți istorice, dar și romane. De asemenea, la această conferință, va participa și un fost deținut politic Nistor Man. Este un om care a făcut 12 ani de închisoare în regimul comunist. Vă dați seama că este un om special. A scris cartea "Sfinți pe care i-am întâlnit" – o carte în care vorbește despre oameni care au pătimit și care au suferit reeducarea.

DC News: Cine a avut această inițiativă?

Florin Șinca: Un cuvânt important de spus a avut Adrian Grigoriu. Inițiativa aparține unor elevi de liceu din Târgu Mureș care nu se mai lasă manipulați de societatea aceasta plină de consumism și prostie. Ei vor un cuvânt de îmbărbătare. Le voi vorbi despre istorie, despre învățăturile vieții și despre perioada pe care o traversăm, dar și despre eroi și martiri. În România se vorbește despre cultura organizațională în orice domeniu. Exact cum în meseria dumneavoastră există niște înaintași, așa este și pentru țară. Tu – ca om - ești legat organic de țara ta, cu ceea ce are ea... bun și rău. Altfel ești ca un scaiete bătut de vânt... nu ai rădăcini. Ești ca în Bărăgan, te ia vântul și te duci. România, după 1989, nu mai are elite. Comuniștii s-au străduit să facă un lucru: să radă elitele țării. Trebuie să ajutăm tinerii să-și găsească repere. Am rămas uimit de curățenia acestor oameni din Târgu Mureș. Vor veni și elevi, dar și oameni maturi. Va fi un schimb de generații. Trebuie să facem în așa fel încât generațiile să se sudeze, nu să se războiască așa cum facem noi... inclusiv în politică.

DC News: România poate fi ajutată de tineri să-și recupereze valorile?

Florin Șinca: Dan Puric vorbește despre antrenamentul la uitare la care este supus poporul român. În Occident, comunismul este așa ceva "cool", pentru cei care trăiesc în Occident... comunismul este... o glumă. Avem crime fără criminali și comunism și fără comuniști. Ne-au fost distruse elitele! Să nu uităm acest lucru!

Dacă ici-colo batem câte un țăruș, vom reuși să facem lucrur bine. Nu trebuie să ne lăsăm copleșiți de mocirlă, mai ales copiii care sunt ca o sugativă. Sunt la perioada întrebărilor. Este o vârstă a întrebărilor, o vârstă foarte periculoasă. Voi participa la conferință fără a le vorbi despre noțiuni abstracte. Cuvântul meu va fi foarte aplicat, va fi adus la concret cu exemple. În România, performanța nu strigă. Dumneavoastră știți câte operațiuni reușite are Poliția? Nu știți pentru că nimeni nu vorbește despre asta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel