Comisarul-șef Cătălin Mihai, șef Serviciu Pregătire Profesională, a vorbit la DC News despre ultimele schimbări și proiecte din cadrul Poliției Capitalei. Polițiștii din București au participat la realizarea serialului „Oamenii Legii”.
În cadrul emisiunii „Culisele Justiției”, realizată de Laura Duță în platoul DC News, a fost invitat comisarul-șef Cătălin Mihai, șef Serviciu Pregătire Profesională.
El ne-a spus că fostul „sectorist” a fost scos de la sertar sub o nouă formă mult mai complexă din punct de vedere organizatoric, dar și profesional. Astfel, acesta este înlocuit de „segmentul de proximitate”, iar parteneriatele cu IGSU pe care Poliția Capitalei le-a încheiat au menirea de a asigura o pregătire temeinică a personalului oferă rezultate promițătoare.
„Sunt polițiști care fac patrule și există și segmentul de proximitate care lucrează cu cetățeanul, un fel de foști sectoriști. Componenta aceasta de proximitate este mult mai complexă. Avem un program de pregătire cu aceștia acum. În partea următoare vom face echipe formate din proximist, un pshipedagog și încă un reprezentant oficial și vom merge în școli. Polițiștii vor forma o echipă și vor apărea în fața elevilor ca o echipă.”, ne-a spus comisarul-șef Cătălin Mihai, șef Serviciu Pregătire Profesională.
„Avem parteneriat cu IGSU pe partea de prim-ajutor. Noi vrem să-l accelerăm un pic. În sensul în care la nivelul Capitalei vrem să avem un număr mult mai mare de polițiști pregătiți. Instructorii de la IGSU sunt spectaculoși, fac o treabă extraordinară. Eu văd efortul colegilor noștri și pregătesc polițiști. Este un curs de prim ajutor cu atestat. Aceste lucruri folosesc atât unui polițist, dar și unei persoane fizice.”, a mai transmis comisarul-șef Cătălin Mihai, șef Serviciu Pregătire Profesională.
„A fost o experiență extrem de interesantă și o muncă în echipă foarte frumoasă. Am fost prezenți ca și observatori, i-am sfătuit pe partea de practică polițienească pentru că am dorit, ca echipă, să dăm cele mai bune exemple privind modul de intervenție polițienească. Au fost echipe de polițiști operativi din cadrul structurilor IGPR și nu numai. Pe fiecare segment au fost polițiști de la negociere, intervenții speciale, poliție canină, serviciul și direcția arme. Echipa de producție a fost mai mult decât încântată să lucreze cu noi. La sfârșitul primei serii regizorul știa tactică polițienească foarte bine.
Colegii mei oferiseră un model de intervenție polițienească real. S-au deplasat la o ședință de tragere dimineața, iar pe drum au fost opriți de niște cetățeni care cereau ajutor. Era un individ în centrul Capitalei care flutura un cuțit. Avea probleme psihice. A fost și mediatizat momentul. Colegii noștri au acționat ca la carte.”, a mai spus comisarul-șef Cătălin Mihai, șef Serviciu Pregătire Profesională.
„Eu îmi doresc să lărgim echipa și să se mențină încrederea care ni se oferă acum. Am primit tot creditul conducerii Poliției Române și al celei din Capitală. Să continuăm prin lărgirea structurii, bazelor de pregătire și să primim pe toate componentele feedbackuri pozitive.”, ne-a mai transmis comisarul-șef Cătălin Mihai, șef Serviciu Pregătire Profesională.
„Nu e o muncă ușoară, dar e o muncă care îți oferă satisfacție. Faptul că rezolvi o situație și salvezi oameni din situații critice sau rezolvi probleme destul de importante îți dă o satisfacție care nu vine altfel. Rămâi cu ele, îți amintești. Eu sunt mândru că sunt polițist și îmi place ce fac.”, a încheiat invitatul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu