Comisia Europeană accelerează propriul seviciu de plăți instant

UE vrea noi reglementări de plată pentru a diminua supremaţia companiilor din SUA.

Comisia Europeană (CE) ia în considerare noi reglementări pentru a accelera adoptarea sistemului de plăţi instant introdus anul trecut de BCE, pentru a contesta supremaţia companiilor din SUA, cum ar fi Visa şi PayPal, au anunţat marţi oficialii executivului comunitar, transmite Reuters. Serviciul de decontare a plăţilor instant prin intermediul TARGET (Target instant payment settlement - TIPS) va oferi un stimul suplimentar furnizorilor de servicii de plată pentru punerea la dispoziţie de plăţi instant, întrucât le va facilita acestora accesul la clienţii altor furnizori de servicii de plată din întreaga Europă la un cost scăzut.

Cu ajutorul plăţilor instant se pot trimite şi primi plăţi electronice în euro oricând şi oriunde în Europa. Această facilitate reprezintă o provocare pentru companiile din SUA, cum ar fi Visa, PayPal, Google, Facebook şi Amazon, precum şi pentru cele din China, Alibaba şi Tencent, care în prezent domină aceste servicii în Europa.

Măsuri de reglementare mai solide

Băncile europene se alătură lent sistemului de plăţi instant, astfel încât oficialii CE şi ai BCE studiază metode de a facilita utilizarea sa. 'Analizăm dacă vor fi necesare măsuri de reglementare mai solide pentru a accelera acest proces', a afirmat la o conferinţă desfăşurată marţi la Bruxelles vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

Şi Yves Mersch, membru al Consiliului guvernatorilor BCE, a declarat la aceeaşi conferinţă: 'BCE îşi va extinde eforturile de cooperare cu industria financiară în domeniul implementării plăţilor instant sau o vom face prin măsuri de reglementare'. Acesta a adăugat: 'Suntem decişi să-i sprijinim pe cei care vor să profite de această oportunitate'. În prezent, plăţile cu cardul pe piaţa europeană sunt dominate de Visa şi Mastercard.

Citește și:

Black Friday 2018. Românii i-au depășit pe americani

STUDIU. Românii nu cumpără online din străinătate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel