Comisia Europeană alocă 300 de milioane de euro pentru securitatea nucleară

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Programul pentru cercetare şi formare al Euratom este finanţat de către Comisia Europeană cu 300 de milioane de euro pentru cercetarea în domeniul fuziunii şi pentru îmbunătăţirea securităţii nucleare.

Comisia Europeană a adoptat Programul de lucru al Euratom pentru perioada 2021-2022, care va primi finanţare în valoare de 300 de milioane de euro, conform unui document oficial. 

Programul de lucru al Euratom pentru perioada 2021-2022, care pune în aplicare Programul pentru cercetare şi formare al Euratom pentru perioada 2021-2025, prezintă obiectivele şi domeniile tematice specifice.

Pentru ce se folosesc banii

Acestea vor primi finanţare în valoare de 300 de milioane de euro, iar investiţiile vor sprijini cercetarea în domeniul fuziunii, vor contribui la îmbunătăţirea în continuare a securităţii nucleare şi a protecţiei radiologice, precum şi la stimularea aplicaţiilor neenergetice ale tehnologiei nucleare.

Programul de lucru contribuie la eforturile UE de a dezvolta în continuare poziţia de lider tehnologic şi de a promova excelenţa în cercetarea şi inovarea în domeniul nuclear.

Bani și pentru lupta împotriva cancerului

Cererile de propuneri din acest an se concentrează asupra domeniului medical, sprijinind în mod direct priorităţile Planului de acţiune al UE de luptă împotriva cancerului.

!Programul pentru cercetare şi formare al Euratom pentru perioada 2021-2022 ne va pregăti pentru viitor. Mă bucur că noul program de lucru urmăreşte să sporească coordonarea cu statele membre prin intermediul parteneriatelor şi să abordeze mai mult decât aspectele energetice tradiţionale de importanţă majoră, cum ar fi securitatea nucleară, axându-se şi pe probleme societale precum sănătatea şi educaţia. Cererile de propuneri pentru perioada 2021-2022 se publică astăzi pe portalul de finanţare şi licitaţii al Comisiei, iar propunerile se pot depune începând cu data de 7 iulie. S-a convenit că Ziua de informare a Euratom, 16 iulie, va fi ocazia potrivită pentru a oferi informaţii generale cu privire la Orizont Europa, precum şi prezentări detaliate ale Programului pentru cercetare şi formare al Euratom pentru perioada 2021-2022”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel