Comisia Europeană explică modul în care va folosi activele înghețate ale Rusiei după decizia UE

Sprijinirea populației pentru plata facturilor, agreată de Comisia Europeană. Ce spun despre voucherele sociale / Foto: Pixabay, de dimitrisvetsikas1969
Sprijinirea populației pentru plata facturilor, agreată de Comisia Europeană. Ce spun despre voucherele sociale / Foto: Pixabay, de dimitrisvetsikas1969

Comisia Europeană a anunțat prima plată a profiturilor excesive rezultate din utilizarea activelor înghețate ale Rusiei în Uniunea Europeană în iulie 2024.

Valdis Dombrovskis, Vicepreședintele Executiv al Comisiei Europene pentru „O Economie care Funcționează pentru Oameni”, a salutat decizia oficială a Consiliului Uniunii Europene, care deblochează utilizarea veniturilor extraordinare din activele băncii centrale ruse în UE.

„Viteza rămâne esențială și Comisia va continua să facă toate eforturile pentru a permite efectuarea primei plăți deja în luna iulie”, a adăugat el, notează Pravda.

Comisia Europeană a clarificat că decizia privind activele Rusiei va intra în vigoare după publicarea în Jurnalul Oficial al UE. „Resursele (din activele Rusiei - n.red.) vor fi disponibile pentru a sprijini Ucraina începând cu iulie 2024, cu plăți semestriale”, a declarat aceasta.

În 2024, Uniunea Europeană va aloca toți banii primiți din activele Rusiei la Fondul pentru Ucraina, un program de asistență economică pe patru ani pentru Ucraina, a declarat Comisia Europeană într-un comunicat. Comisia a specificat că este vorba despre 2,5-3 miliarde de euro.

După cum a raportat deja Consiliul UE, 90% din veniturile așteptate vor fi folosite în scopuri militare pentru a sprijini apărarea Ucrainei, iar restul de 10% vor merge pentru recuperarea și reconstrucția Ucrainei.

În februarie, UE a convenit asupra unei alte etape importante în planul său de utilizare a activelor înghețate ale Rusiei; acesta privește regulile legale pentru stocarea profiturilor excesive din active.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel