Comisia Europeană intenţionează să condiţioneze sprijinul financiar suplimentar pentru protejarea graniţelor externe

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Comisia Europeană vrea să condiţioneze sprijinul financiar pentru protejarea graniţelor în Grecia de apărarea drepturilor omului.

Comisia Europeană intenţionează să condiţioneze sprijinul financiar suplimentar pentru protejarea graniţelor externe ale Uniunii Europene în Grecia de apărarea drepturilor omului, a declarat într-un interviu pentru revista Der Spiegel comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, potrivit DPA, scrie Agerpres. 

"Am spus că o astfel de plată ar trebui legată de crearea unui mecanism pentru monitorizarea drepturilor fundamentale", a afirmat Ylva Johansson.

Ea a precizat că a fost instituit un grup de lucru şi că sunt aşteptate progrese în acest domeniu.

Acuzaţi în mod repetat



Agenţii de frontieră greci au fost acuzaţi în mod repetat că resping ilegal migranţi care încearcă să ajungă în ţară traversând Mediterana, trimiţându-i înapoi în Turcia.

Guvernul grec neagă acuzaţiile că au loc respingeri ilegale.

La apogeul crizei refugiaţilor în urmă cu şase ani, peste 850.000 de migranţi au traversat Mediterana din Turcia în Grecia, ajungând astfel în UE, în interval de un an, mulţi fugind de războiul şi sărăcia din Orientul Mijlociu.

Au ajuns în Grecia cu barca



Numai 1.800 de persoane au ajuns în Grecia cu barca în acest an, conform unor date de la 22 august ale Agenţiei ONU pentru Refugiaţi.

Aproximativ 45% dintre cei care pleacă sunt din Afganistan, relevă date recente.

Bulgaria desfăşoară militari la frontiera sa sudică

Bulgaria va desfăşura la graniţele sale cu Grecia şi Turcia între 400 şi 700 de militari, pe fondul temerilor privind un aflux de migranţi afgani, a anunţat guvernul interimar de la Sofia, scrie Agerpres. 

Presiunea la frontierele Bulgariei creşte, a declarat ministrul bulgar al apărării, Gheorghi Panaiotov, citat de AFP.

Soldaţii vor asigura o misiune de protecţie (...) şi dacă va fi necesar vor asista jandarmeria şi poliţia de frontieră, mai ales pentru construcţia de bariere, a adăugat acelaşi ministru, vorbind în marja unui exerciţiu militar comun americano-bulgar desfăşurat în sudul Bulgariei.

Ministerul de Interne bulgar a anunţat în acest timp o creştere a numărului migranţilor afgani arestaţi în ultima săptămână pentru că au intrat ilegal în Bulgaria.

Această ţară a ridicat între anii 2013 şi 2018 un gard de sârmă ghimpată pe o lungime de 259 de kilometri la graniţa sa cu Turcia. Dar lucrarea nu a fost întreţinută corespunzător, astfel că unii migranţi au reuşit să treacă gardul şi mai departe să traverseze teritoriul bulgar.

Deşi se află pe ruta migraţiei dinspre Orientul Mijlociu către Europa, Bulgaria nu a găzduit niciodată un mare număr de migranţi, majoritatea acestora plecând către alte ţări înainte de a obţine statutul de refugiat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel