Comisia Europeană ridică alerta la castraveţii spanioli

 Castraveți
Castraveți

Comisia Europeană a anunţat miercuri seară că a ridicat avertismentul emis contra castraveţilor spanioli suspectaţi de a fi provocat o contaminare potenţial mortală cu bacteria E. coli.

„Ultimele teste efectuate în Spania şi Germania pe castraveţi produşi în Spania nu au evidenţiat prezenţa tulpinii 0104 a bacteriei E. coli şi Comisia, în consecinţă, a ridicat alerta lansată la nivel european“, a precizat ea într-un comunicat, citat de AFP.

Comisia a informat toate statele membre asupra acestei decizii, ce a fost făcută publică imediat la Madrid de Ministerul Sănătăţii. Decizia este „un pas foarte important pentru revenirea la normal cât mai repede posibil pentru sectorul agricol spaniol“, a subliniat ministerul, citat de Agerpres.

Comisarul european pentru sănătate John Dalli a cerut insistent Germaniei să îşi dubleze eforturile pentru a identifica sursa acestei contaminări la originea unei grave crize de sănătate în UE şi prăbuşirii pieţei de fructe şi legume. „Focarul epidemiei este limitat la zona Hamburg“, a indicat comisarul.

Citeşte şi:

Rusia a interzis importurile de legume din toate ţările UE

Spania şi Olanda au cerut despăgubiri în cazul psihozei castraveţilor infectaţi cu E.coli. Bacteria face victime şi în afara Germaniei

Bacteria ucigaşă a venit din afara Europei. Antibioticele omoară E. Coli, dar toxina acesteia omoară pacientul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel