EXCLUSIV  Comisia Europeană și planul RePowerEU al României. Tomac (PMP) propune o soluție

Sursă foto: Agerpres
Sursă foto: Agerpres

Europarlamentarul Eugen Tomac a vorbit despre „strategia României” în ceea ce privește planul de eficiență energetică, RePowerEU.

În cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, europarlamentarul Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, a vorbit despre planul actualei guvernări în ceea ce privește RePower EU și accesarea a 1,39 miliarde de euro pentru dezvoltarea sectorului energetic național:

„Nu avem nicio surpriză. Totul este în logica actualului Guvern. Este incapabil să negocieze. Banii nu se atrag precum la bancomat. Pentru acest lucru trebuie să vii cu un plan credibil. Guvernul nu este capabil să creeze un asemenea program și acesta e și motivul pentru care Comisia Europeană este nemulțumită, inclusiv de această propunere făcută pentru RePowerEU”, a spus europarlamentarul Tomac.

CITEȘTE ȘI      -      RePower Europe. Expert în energie: România nu are o strategie energetică naţională. Europa vrea economisire, iar noi am înțeles să reducem consumul, ceea ce este fals

Care este soluția propusă de Eugen Tomac pentru RePowerEU

Liderul PMP a venit și cu o soluție, prin care cetățenii ar putea să-și instaleze singuri panouri pe locuințe, iar banii să fie decontați de autoritățile publice locale din fondurile RePowerEU.

„Cea mai bună soluție este să încercăm să atragem acești bani prezentând propuneri pliate pe ceea ce așteaptă Uniunea Europeană și ceea ce poate obține România și anume să le oferim cetățenilor români posibilitatea de a-și instala singuri panouri fotovoltaice pe propriile case, iar cu banii din RePowerEu să decontăm aceste cheltuieli. Pur și simplu fiecare cetățean își instalează aceste panouri, iar autoritățile locale decontează. Te duci cu poza panoului și cu factura și demonstrezi că ai implementat o astfel de lucrare.

Trebuie să mergem cu proiecte realiste, nu cu tot felul de inițiative care nu au nimic în comun cu ceea ce ține de independența energetică. Cu un asemenea program ne asigurăm total independența energetică și nu mai procurăm gaz în sezonul rece. Trebuie să fim puțin mai curajoși și să abordăm lucrurile altfel decât în maniera actuală“, a mai transmis Eugen Tomac.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  A început presa din Austria să-l înjure pe Nehammer. Mișcarea care ar putea duce PMP-ul la 10% / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel