Comisia Europeană transferă 135 de milioane de euro către Ucraina și Republica Moldova. Dan Motreanu, detalii despre suma stabilită

Dan Motreanu a explicat ce este cu cei 135 de milioane de euro pe care Ucraina și Republica Moldova îi vor primi.

"Comisia Europeană transferă 135 de milioane de euro către Ucraina și Republica Moldova. Suma era prevăzută inițial pentru programe cu Rusia şi Belarus.

Este vorba despre fonduri din Instrumentul pentru Vecinătate, Dezvoltare şi Cooperare Internaţională pentru perioada 2021-2027. În urma războiului pe care Rusia l-a declanșat în Ucraina și a sprijinului acordat de Belarus, fondurile pentru cooperarea cu aceste două țări au fost suspendate.

Ucraina și Republica Moldova vor beneficia de fonduri UE pentru realizarea unor legături de transport transfrontalier, dezvoltarea serviciilor sanitare, proiectelor de educaţie şi cercetare, planurilor de incluziune socială sau de capacitate instituţională a autorităţilor publice. Fondurile vor fi folosite și pentru finanțarea coridoarelor de solidaritate.

Alte 26 de milioane de euro au fost deja redistribuite pentru sprijinirea unor programe de cooperare cu Ucraina şi Republica Moldova.

Sprijinul pentru Republica Moldova este extrem de important într-o perioadă în care țara este afectată de consecințele războiului din Ucraina. De aceea, am susținut prin vot în Parlamentul European reînnoirea cu un an și extinderea măsurilor de liberalizare a comerțului dintre Republica Moldova și UE.

De asemenea, Parlamentul European a aprobat suplimentarea asistenței macrofinanciare pentru Republica Moldova cu 145 de milioane de euro. În acest fel, suma totală alocată Republicii Moldova pentru asistență macrofinanciară va ajunge la 295 de milioane de euro", a scris Dan Motreanu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel