Comisia Europeană a cerut statelor membre să asigure protecţia muncitorilor sezonieri în contextul pandemiei. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a reacţionat imediat.
"În fiecare an, sute de mii de lucrători sezonieri sprijină sectoare extrem de importante ale economiei UE, cum ar fi sectorul alimentar şi cel agricol. Pandemia de COVID-19 a scos la lumină condiţiile de trai şi de muncă dificile cu care se confruntă aceşti lucrători. Acest aspect trebuie abordat. Orientările noastre sunt un semnal de alarmă adresat statelor membre şi întreprinderilor pentru ca acestea să se asigure că îşi îndeplinesc obligaţiile care le revin în ceea ce priveşte protecţia lucrătorilor indispensabili, care sunt, totuşi, vulnerabili", a declarat comisarul pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, conform Agerpres.
"Aici este puțin și din munca mea, din toate dialogurile pe care le-am inițiat cu miniștrii statelor membre, separat, dar și în reuniunile comune.
Nu am făcut caz din aceste eforturi dar ele iși arată efectele. Colegii mei au văzut determinarea cu care țin subiectul în atenție pentru că este un subiect care necesită efort comun având în vedere caracterul internațional al desfășurării activității unei persoane. Nevoile și așteptările românilor au fost reprezentate până la cel mai înalt nivel. O să ajung și aici la rezultate. Le voi prezenta pe masura ce le ating.
Este pentru prima dată când Ministrul Muncii din România este activ, implicat pentru cauza românilor care muncesc în străinătate.
Văd că omologii mei îmi respectă eforturile. Ii mulțumesc Ministrului Federal al Muncii din Germania care a decis să viziteze România pentru evaluarea progreselor făcute de la ultima întâlnire. Acest lucru arată că România, românii care lucrează în străinătate, echipa guvernamentală până la urmă, de ce să nu recunoaștem, este luată în serios.
Se poate face treabă.
Din respect pentru cei care muncesc.", a scris Violeta Alexandru pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu