Deputatul USR Bogdan Ionel Rodeanu a afirmat că verificarea activităţii directorului SPP nu este de competenţa unei comisii speciale şi se va continua 'tabloidizarea Parlamentului'.
Verificarea activităţii directorului SPP nu este de competenţa unei comisii speciale, iar prin votul de marţi se poate duce 'în derizoriu' unul dintre cele mai importante instrumente ale democraţiei - controlul parlamentar - şi se va continua 'tabloidizarea Parlamentului', a afirmat marţi deputatul USR Bogdan Ionel Rodeanu.
'SPP nu este de competenţa unei comisii speciale înfiinţată cu dedicaţie pentru ca domnul preşedinte Liviu Dragnea să continue propaganda statului paralel. Prin votul de astăzi în ceea ce priveşte această comisie se poate duce în derizoriu unul dintre cele mai importante instrumente ale democraţiei, controlul parlamentar, şi se va continua tabloidizarea Parlamentului', a susţinut Rodeanu în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului. El a adăugat că nu este nevoie de înfiinţarea unei comisii speciale în Parlament.
De ce să nu-l audiem pe Dragnea şi pe Pahonţu?
'SPP îşi desfăşoară activitatea sub organizarea şi coordonarea CSAT, iar directorul SPP, care e propus de CSAT, prezintă rapoarte cu privire la activitatea şi la îndeplinirea atribuţiilor ce-i revin în faţa Comisiei de apărare din cadrul Camerei Deputaţilor şi a Senatului. Aceste comisii există şi funcţionează, au proceduri, au regulamente capabile să interpreteze în contextul siguranţei naţionale eventuale disfuncţionalităţi instituţionale şi apoi să sesizeze sau să solicite raportul. De ce să nu-l audiem pe domnul Dragnea, dar şi pe domnul director Pahonţu, în cadrul acestor comisii şi apoi să decidem dacă într-adevăr este nevoie de o comisie specială?', a susţinut deputatul.
Potrivit lui Rodeanu, această comisie nu poate fi instanţă militară, nu poate constata încălcarea regulamentului militar.
El a susţinut că noua comisie specială este 'încă o încercare de a discredita o altă instituţie importantă a statului şi pe conducătorul ei, aşa cum s-a întâmplat în cazul DNA şi a comisiei Sufrageria, care tocmai şi-a încheiat activitatea şi a prezentat un raport plin de elucubraţii'.
Obligaţia să jure în faţa comisiei
'Persoanele din afara SPP care ar putea fi audiate nu se supun jurământului militar şi nu au obligaţia să jure în faţa comisiei că vor spune adevărul. USR va vota împotriva înfiinţării acestei comisii ', a mai precizat deputatul USR.
Senatul şi Camera Deputaţilor au dat marţi vot favorabil hotărârii de înfiinţare a Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea activităţilor directorului Serviciului de Protecţie şi Pază, Lucian Pahonţu, şi a modului în care este posibil ca acesta să fi implicat instituţia în activităţi care exced cadrul legal de funcţionare. S-au înregistrat 225 de voturi 'pentru' şi 106 'împotrivă'.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu