Administrația Federală a Aviației vizează compania Boeing într-o nouă anchetă.
Statele Unite au deschis o nouă anchetă care vizează compania Boeing, care se confruntă cu probleme, după ce compania a declarat autorităților de reglementare în domeniul siguranței aeriene că este posibil să nu fi inspectat în mod corespunzător avioanele sale 787 Dreamliner.
Administrația Federală a Aviației (FAA) a declarat că va verifica dacă personalul a falsificat înregistrările.
Aceasta a precizat că Boeing a reinspectat toate avioanele 787 aflate încă pe linia de fabricație.
Compania Boeing va fi obligată să elaboreze un „plan de acțiune” pentru a răspunde preocupărilor legate de avioanele aflate deja în serviciu, a adăugat FAA.
Citește și: Carcasa unui motor al unui avion Boeing a căzut la decolare. SUA anunță investigații - VIDEO
Pe plan intern, săptămâna trecută, compania a transmis personalului că „abaterea” nu a creat o „problemă imediată de siguranță a zborului”, potrivit unui mesaj văzut de BBC.
„Am analizat rapid problema și am aflat că mai multe persoane au încălcat politicile companiei prin faptul că nu au efectuat un test necesar, dar au înregistrat activitatea ca fiind finalizată”, a declarat Scott Stocker, șeful programului Boeing 787, în e-mailul trimis personalului.
FAA a precizat că Boeing s-a prezentat „voluntară” luna trecută pentru a avertiza că „este posibil să nu fi finalizat” inspecțiile necesare pentru a confirma măsurile de siguranță electrică adecvate acolo unde aripile se unesc cu corpul principal al anumitor aeronave 787 Dreamliner, un avion mare folosit adesea în zborurile internaționale.
„FAA investighează dacă Boeing a finalizat inspecțiile și dacă este posibil ca angajații companiei să fi falsificat înregistrările aeronavelor. Pe măsură ce ancheta continuă, FAA va lua toate măsurile necesare - ca întotdeauna - pentru a asigura siguranța publicului care zboară”, a precizat FAA.
Aceasta este cea mai recentă problemă care a izbucnit la Boeing din ianuarie, când o ușă de ieșire de urgență nefolosită a căzut de la un nou avion 737 Max 9 la scurt timp după decolare, aducând în centrul atenției procesele de fabricație și de siguranță ale companiei.
Incidentul a dus la imobilizarea temporară la sol a zeci de avioane și a forțat firma să încetinească drastic producția, declanșând în același timp o supraveghere sporită de reglementare, o anchetă penală și alte probleme juridice și financiare.
În martie, directorul executiv Dave Calhoun a declarat că va demisiona până la sfârșitul anului, devenind astfel cea mai importantă persoană care a părăsit compania în urma incidentului.
Luna trecută, Congresul SUA a găzduit o audiere la care au participat denunțători, inclusiv Sam Salehpour, care a declarat că îngrijorările sale cu privire la 787 au fost ignorate.
Boeing a declarat că lucrează la reformarea culturii sale corporative pentru a încuraja persoanele care văd probleme să vorbească, înregistrând o „creștere de peste 500%” a rapoartelor din partea angajaților din ianuarie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu