Compania care a construit Titanicul, veche de 163 de ani, anunță că este insolvabilă

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află în articol mai multe despre compania care a construit Titanicul.

Harland & Wolff, compania veche de 163 de ani care a construit Titanicul, s-a declarat insolvabilă după ce nu a reușit să obțină finanțare pentru continuarea activității.

Constructorul naval britanic, care înregistrează pierderi, a declarat luni că va începe probabil procedura de administrare în zilele următoare. Administrarea oferă întreprinderilor din Regatul Unit o modalitate de restructurare atunci când nu își pot plăti datoriile, spre deosebire de lichidarea imediată.

Într-o declarație, Harland & Wolff a afirmat că cererea sa pentru o „facilitate” de 200 de milioane de lire sterline din partea UK Export Finance, un departament guvernamental, a fost respinsă, lăsând-o „într-o poziție financiară dificilă”.

Firma a declarat că personalul său a fost deja informat cu privire la reducerea locurilor de muncă în „operațiunile secundare”.

Operațiunile de bază” ale grupului - inclusiv șantierul naval din Belfast, care a construit Titanicul și care contribuie acum la construirea a trei nave de război pentru guvernul britanic - nu vor fi afectate de procedurile de administrare și vor continua să funcționeze în mod obișnuit, a adăugat acesta.

Vânzarea de operațiuni

Compania a declarat că analizează vânzarea acestor operațiuni, continuând în același timp să caute o nouă finanțare.

„Grupul se confruntă cu o perioadă foarte dificilă, având în vedere surplusul de pierderi istorice semnificative și eșecul său de a asigura finanțare pe termen lung”, a declarat directorul executiv interimar Russell Downs. „Din păcate, au trebuit luate decizii extrem de dificile pentru a păstra viitorul celor patru șantiere”, a adăugat el, referindu-se la șantierele navale ale companiei.

Aceasta nu este prima dată când Harland & Wolff se pregătește de faliment. În 2019, guvernul britanic a numit un administrator pentru restructurarea firmei, dar câteva luni mai târziu i s-a aruncat un colac de salvare atunci când compania energetică britanică InfraStrata a fost de acord să o cumpere.

Anul trecut, Harland & Wolff, care a finalizat Titanicul în 1912, a livrat prima navă finalizată de la situl său istoric din Belfast în două decenii.

Firma s-a axat în mare parte pe repararea navelor și pe activitatea în domeniul energiei ecologice, care include, în urma vânzării către InfraStrata, proiectul de stocare a gazelor Islandmagee din Irlanda de Nord.

Activitatea la proiectul Islandmagee va continua, de asemenea, în mod normal, a declarat Harland & Wolff.

Se cere intervenția guvernului britanic

Într-o declarație de luni, Matt Roberts, un ofițer național al sindicatului britanic GMB, a declarat că guvernul britanic trebuie să acționeze „pentru a se asigura că nicio companie privată nu este lăsată să selecteze” care dintre șantierele sau contractele Harland & Wolff să fie păstrate.

„Nu este suficient să lăsăm aceste șantiere vitale - și contractul crucial (pentru navele de război) cu toate promisiunile sale pentru construcția navală britanică - la mila pieței”, a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al Guvernului a subliniat asigurările companiei că orice procedură de administrare nu va afecta șantierele sale navale, inclusiv îndeplinirea contractelor pentru Ministerul Apărării din Regatul Unit.

„Suntem clari că, în urma unei revizuiri aprofundate a situației financiare a companiei, în prezent piața este cea mai bine plasată pentru a face față acestor provocări, iar acordarea de fonduri guvernamentale ar fi însemnat un risc semnificativ de a pierde banii contribuabililor”, a adăugat purtătorul de cuvânt într-o declarație.

„Continuăm să lucrăm intens cu toate părțile pentru a găsi un rezultat pentru Harland & Wolff care să asigure construcții navale și producție în Belfast, Scoția și în restul Regatului Unit și să protejeze locurile de muncă”, a mai precizat purtătorul de cuvânt, conform CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel