Compania JBS a plătit o răscumpărare în urma atacului cibernetic. Au dat milioane de dolari

Pexels / Compania JBS a plătit o răscumpărare în urma atacului cibernetic
Pexels / Compania JBS a plătit o răscumpărare în urma atacului cibernetic

Compania JBS, un mare producător de carne de al nivel mondial, a plătit o răscumpărare substanțială, în urma unui atac cibernetic. 

Cea mai mare companie de procesare a cărnii a achitat o răscumpărare substanțială, de 11 milioane de dolari, pentru a pune capăt atacului cibernetic care le-a perturbat procesele de producție, scrie BBC.

Computerele de la JBS au fost sparte de hackeri săptămâna trecută, întrerupând operații din sucursale aflate în Australia, Canada și Statele Unite ale Americii. Într-un comunicat al companiei, JBS a specificat că răscumpărarea a fost necsară, pentru a-și proteja clienții. 

În cadrul unui atac ransomware, hackerii pătrund în sistemul unui computer în care întrerup procesele ce au loc sau șterg fișiere esențiale, dacă o răscumpărare în criptomonede nu este plătită într-o anumită perioadă de timp, stabilită de regulă de atacatori. 

Decizie dificilă

„A fost o decizie greu de luat pentru compania noastră și pentru mine personal”, a declarat CEO JBS, Andre Nogueira.

Răscumpărarea a fost plătită din cauza modului în care a fost realizat atacul, hackerii creând o ofensivă foarte sofisticată. Cu toate acestea, majoritatea fabricilor JBS au rămas operaționale pe durata problemelor avute. 

Atac ciberbetic de proporții

Conform The Verge, compania braziliană JBS, care produce o cincime din carnea de la nivel mondial, a fost vizată de un atac cibernetic coordonat. Într-o conferință de presă din 1 iunie, secretarul adjunct de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a descris atacul drept „venind de la o grupare criminală stabilită în Rusia”. JBS încă nu a dezvăluit la acel moment dacă atacurile implicau și de această dată ransomware, chiar dacă închiderea serverelor de obicei acest lucru indică.

Compania gigant Colonial Pipeline a plătit 40 milioane dolari hackerilor     

Potrivit aceleiași surse, CNA Financial din Statele Unite ale Americii a plătit 40 milioane dolari ca sumă de răscumpărare a sistemelor tehnologice ale companiei, criptate în urma atacului din partea hackerilor. Inițial, s-au cerut 60 milioane dolari, însă negocierile care au avut loc la o săptămână după blocarea sistemului IT au coborât suma.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel