Compania care dezvoltă o legătură între computere și creierul uman a răspuns la afirmațiile potrivit cărora metodele sale experimentale sunt "de proastă calitate" și au "mutilat" creierul maimuțelor.
Reacționând la acuzațiile Comitetului Medicilor pentru Medicină Responsabilă, Neuralink a recunoscut că 8 maimuțe au fost eutanasiate în timpul testelor cu cipuri cerebrale.
Cu toate acestea, într-o postare pe blogul oficial, compania a ripostat: "Este important de menționat că aceste acuzații provin de la persoane care se opun oricărei utilizări a animalelor în cercetare".
În declarația Neuralink se afirmă că societatea "se angajează să lucreze cu animalele în cel mai uman și etic mod posibil" în încercarea sa de a găsi o modalitate de a îmbina inteligența biologică cu cea mecanică.
Neuralink spune că are o zonă de 6.000 de metri pătrați pentru animalele de fermă și maimuțele rhesus, care este deservit de îngrijitori care sunt "pasionați de bunăstarea animalelor".
Compania a recunoscut că a omorât 8 animale ca parte a experimentelor sale privind tehnologia cipurilor cerebrale, dar neagă afirmația PCRM potrivit căreia ar fi supus maimuțele la "suferințe extreme".
VEZI ȘI: Cum să scapi de insectele din casă
Două animale au fost eutanasiate la finalul tratamentului experimental "pentru a colecta date histologice importante", susține compania, iar șase animale au fost "eutanasiate la sfatul medical al personalului veterinar de la UC Davis".
Neuralink insistă asupra faptului că metodele sale experimentale nu numai că respectă, ci și depășesc standardele stabilite în reglementările Legii privind bunăstarea animalelor, precum și în Ghidul pentru îngrijirea și utilizarea animalelor de laborator.
Cu toate acestea, raportul șocant al PCRM susținea că: "Neuralink și personalul de la UC Davis nu au oferit maimuțelor muribunde îngrijiri veterinare adecvate, au folosit o substanță neaprobat cunoscută sub numele de "Bioglue" care a ucis maimuțele prin distrugerea unor porțiuni din creierul lor și nu au asigurat bunăstarea psihologică a maimuțelor repartizate în cadrul experimentului".
Promisiunea Neuralink de a începe testele pe oameni în acest an pare puțin probabilă în acest moment, deoarece 15 din cele 23 de maimuțe folosite în experimentele cu cipuri cerebrale ale companiei nu au supraviețuit procesului, potrivit WION news.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu