Compania suedeză Ericsson își suspendă activitatea în Rusia

Sursă foto: ericsson.com
Sursă foto: ericsson.com

Rusia mai pierde o companie, suedezii de la Ericsson anunțând că își suspendă activitatea. 

Producătorul suedez de echipamente de telecomunicații Ericsson a anunțat luni că își suspendă pe termen nedefinit activitatea în Rusia, anunță Reuters, citat de Mediafax. 

"În lumina evenimentelor recente și a sancțiunilor Uniunii Europene, compania își va suspenda acum pe termen nelimitat afacerile afectate cu clienții din Rusia", a precizat într-un comunicat.

Angajații ruși ai companiei vor beneficia de concediu plătit

Angajații din Rusia vor fi plasați în concediu plătit, a precizat compania.

Ericsson a precizat că va înregistra un provizion de 900 milioane de coroane (95 milioane de dolari) în primul trimestru pentru deprecierea activelor și alte costuri excepționale legate de această mutare.

În februarie, Ericsson a întrerupt livrările către clienții din Rusia.

Societe Generale părăsește piața rusă

Grupul bancar francez Societe Generale SA a anunţat luni că a ajuns la un acord privind vânzarea participaţiei sale majoritare la banca rusească Rosbank, precum şi la subsidiarele acesteia de asigurări, un acord care marchează ieşirea Societe Generale de pe piaţa din Rusia după invadarea Ucrainei, informează Reuters, citat de Agerpres. 

Banca franceză, prezentă şi pe piaţa din România, a precizat că a semnat un acord privind transferul pachetului său de 99% din acţiunile Rosbank către fondul de investiţii Interros Capital, o firmă rusă care are legături cu oligarhul Vladimir Potanin, care este, de altfel, şi fostul acţionar majoritar de la Rosbank.

"Odată cu acest acord...grupul iese în mod ordonat de pe piaţa din Rusia, asigurând o continuitate pentru angajaţii şi clienţii săi", a precizat Societe Generale, într-un comunicat de presă. Vezi AICI mai multe

Moscova are o listă cu persoane indezirabile

Moscova are propria sa listă de personalități nedorite din SUA și UE, care, dacă este necesar, poate fi extinsă, a declarat duminică viceministrul rus de Externe Serghei Verșinin, scrie Interfax.

"În general, sunt sute, dacă nu mii, de decizii de sancțiuni ilegale, rele, ilegale împotriva Rusiei. Și atitudinea noastră față de acestea este pur negativă. Principiul reciprocității, joacă și aici, desigur. Și știți, de desigur, că avem și propria noastră listă cu cei pe care îi considerăm oameni indezirabili care au fost remarcați în acțiuni ostile împotriva Rusiei. O avem", a spus Vershinin la postul de televiziune Zvezda. Vezi AICI mai multe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel