Un judecător federal din SUA a decis că X, companie numită anterior Twitter, nu a plătit bonusurile promise unor angajați.
Twitter a încălcat contracte prin faptul că nu a plătit bonusuri de milioane de dolari pe care compania de socializare, numită acum X Corp, le promisese angajaților săi, a decis vineri un judecător federal.
Mark Schobinger, care a fost director principal de compensații la Twitter înainte de a părăsi compania lui Elon Musk în luna mai, a dat în judecată Twitter în iunie, reclamând încălcarea contractului.
În procesul lui Schobinger se susține că, înainte și după ce miliardarul Musk a cumpărat Twitter anul trecut, acesta le-a promis angajaților 50% din bonusurile vizate pentru 2022, dar nu a efectuat niciodată aceste plăți.
În respingerea solicitării de respingere a cazului depusă de Twitter, judecătorul districtual din SUA, Vince Chhabria, a decis că Schobinger a formulat plauzibil o acuzație de încălcare a contractului în conformitate cu legea din California și că el era acoperit de un plan de bonusuri.
”Odată ce Schobinger a făcut ceea ce i-a cerut Twitter, oferta Twitter de a-i plăti un bonus în schimb a devenit un contract obligatoriu în conformitate cu legea californiană. Iar prin presupusul refuz de a-i plăti lui Schobinger bonusul promis, Twitter a încălcat acel contract”, a scris judecătorul.
X nu mai dispune de un birou de relații cu presa. Compania nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii pe contul său X, în afara orelor de program.
Avocații Twitter au susținut că firma a făcut doar o promisiune verbală care nu era un contract și că legea texană ar trebui să guverneze cazul, potrivit Courthouse News, care a raportat prima dată decizia. Judecătorul a decis că legea din California a guvernat cazul și că ”argumentele contrare ale Twitter eșuează toate”.
X a fost lovită de numeroase procese intentate de foști angajați și directori de când Musk a cumpărat compania și a eliminat mai mult de jumătate din forța sa de muncă.
Procesele fac o serie de afirmații, inclusiv că X a discriminat angajații mai în vârstă, femeile și lucrătorii cu dizabilități și nu a anunțat în prealabil concedierile în masă. Compania neagă că ar fi comis vreo infracțiune, conform Reuters.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News