Companiile aeriene trag un semnal de alarmă și susțin că veniturile realizate din zborurile comerciale sunt afectate grav de către pandemia de coronavirus.
Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATĂ) a lansat o analiză actualizată care arată că veniturile companiilor aeriene rezultate din zborurile comerciale vor înregistra o scădere cu 314 miliarde de dolari în 2020, ceea ce reprezintă o reducere cu 55% față de 2019, în contextul crizei provocate de COVID-19, se arată într-un comunicat de presă.
Alexandre de Juniac, Director General și CEO al IATĂ, declara că „Ajutorul financiar pentru companiile aeriene ar trebui să fie o măsură prioritară pentru guverne. Sprijinirea companiilor aeriene va menține lanțurile vitale de aprovizionare în timpul crizei. Fiecare loc de muncă salvat la o companie aeriană va menține încă 24 de persoane angajate. Și această va oferi companiilor aeriene o șansă de lupta, rămânând întreprinderi viabile, care sunt gata să conducă redresarea, conectând economiile atunci când pandemia va fi sub control. În cazul în care companiile aeriene nu sunt gata, efectele economice negative ale COVID-19 vor fi prelungite inutil ".
În cadrul aceleiași analize, IATĂ propune o serie de opțiuni de ajutor pe care guvernele să le ia în considerare.
Va rog să gășiți atașat textul complet al comunicatului IATĂ, în română și engleză.
În luna martie, Blue Air a depus la Guvernul României solicitarea formală pentru acordarea unui sprijin temporar, sub formă unui credit, care să asigure Blue Air lichiditatea necesară menținerii capacității de zbor și a locurilor de muncă în această perioada dificilă.
”Avem încredere că soluționarea va fi pozitivă, Guvernul României fiind conștient că existența unor companii românești solide în domeniile strategice pentru țară reprezintă singură garanție pentru protejarea intereselor strategice românești”, conform unui comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu