Companiile străine, taxe mai puține în România. Carmen Avram, observație: Se știu la nivel guvernamental. Spun că sistemul le permite

Eurodeputatul Carmen Avram
Eurodeputatul Carmen Avram

Eurodeputata PSD Carmen Avram consideră că este necesar ca firmele străine venite în România pentru a dezvolta afaceri să plătească această taxă de solidaritate mai ales ca gest de solidaritate față de țara care le găzduiește și în care acestea își dezvoltă afacerile.

Invitată în emisiunea ”Politică Zilei” realizată de Ioana Constantin pe B1 TV, eurodeputatul Carmen Avram trage un semnal de alarmă asupra faptului că în România există un cadru legislativ care le permite firmelor cu capital străin să se eschiveze de la plata taxelor către statul român.

”Aceste companii care se știu la nivel guvernamental, se cunosc din presă - companii care nu plătesc taxe... nu aș vrea să numesc niciuna. Pe unele le știm, altele s-au redresat pe traseu. N-aș putea să numesc acum una în mod special, dar sunt în continuare companii care nu plătesc taxe la nivelul la care ar trebui să plătească în România. Nu le cere nimeni să facă un efort extraordinar. Doar pe o perioadă mică de timp să plătească această taxă de solidaritate, iar banii să ajungă în zone în care această țară are nevoie pentru a trece peste o perioadă cruntă”, a continuat eurodeputatul Carmen Avram.

Cu alte cuvinte, eurodeputatul Carmen Avram ne transmite că sunt companii străine în România care reușesc, în mod legal, cu ajutorul unor ”portițe legislative”  să nu plătească un cuantum specific de taxe către statul ce le găzduiește și în care acestea își dezvoltă afacerile la fel cum o fac companiile românești.

"Sistemul pe care îl folosesc le permite să plătească în mod legal mai puține taxe la noi"

”Spun că sistemul pe care îl folosesc le permite să plătească în mod legal mai puține taxe la noi decât plătesc către țările de proveniență. În această perioadă, fără să vorbim despre evaziune fiscală, care este un subiect separat de care se ocupă ANAF-UL, prin sistemul pe care îl folosesc, aceste firme își permit să plătească o fărâmă mai mult din taxele pe care le plătesc astăzi astfel încât să ajute o țară care este într-o situație extrem de complicată”, continuă aceasta”, continuă aceasta.

Firmele străine față în față cu Robin Hood - luăm de la bogați și dăm la stat

”Aceste companii au venit în România și au avut o perioadă foarte lungă de timp în care au mers foarte bine, în care au făcut profit foarte mare. E momentul acum, pe o perioadă foarte scurtă, ca aceste companii să ajute la stabilitatea României pentru ca businessul lor să poată să fie în continuare la fel de bun cum a fost și până astăzi”, mai adaugă Carmen Avram.

”Aceste companii nu ar trebui să facă altceva decât să își manifeste solidaritatea față de o societate și față de o țară care trece printr-o perioadă foarte, foarte complicată și care are nevoie de tot sprijinul pentru a trece peste această perioadă și pentru a ajuta oamenii acestei țări să supraviețuiască. Noi nu vrem să supraviețuim doar câțiva, noi vrem ca toată populația României să supraviețuiască și dacă se poate, în condiții cel puțin decente”, a declarat Carmen Avram.

Taxa de solidaritate, nuanțe populiste?

”La nivel european există o legislație pe care trebuie să o aplicăm și noi și care spune că orice companie europeană care lucrează pe un alt teritoriu trebuie să plătească taxele țării în care își desfășoară activitatea. Există această lege, iar noi nu trebuie decât să o aplicăm. În al doilea rând, nu este nimic populist în acest lucru, pentru că, deși PSD are în ADN-UL lui protecția socială, în ultimii ani a luat niște măsuri liberale”, a concluzionat eurodeputatul PSD, Carmen Avram

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel