Competiţia pentru corvete. Oferta Fincantieri: 230 de ani de experienţă în construcţia de nave pentru viitorul Forţelor Navale Române

Cheltuielile militare au fost cuvinte cheie zilele acestea, după summitul NATO de la Bruxelles. România vrea ca 2018 să fie anul dedicat Marinei Române şi a lansat licitaţia pentru corvete, care include şi modernizarea celor două fregate.

Când vine vorba despre investiţii majore în Apărare, trebuie să te asiguri că obţii cele mai bune soluţii şi că ai alături cei mai de încredere parteneri. În acest caz, de încredere înseamnă parteneri care sunt gata să împărtăşească expertiză şi tehnologie cu România şi care sunt nerăbdători să investească pe plan local în industria de apărare. Adică, un lider global în construcţia de nave, cu o istorie impresionantă şi cu un portofoliu relevant.

„Ca lider global în construcţia de nave, suntem gata să contribuim cu tehnologia noastră de ultimă oră la înzestrarea Marinei române, construind patru corvete multirole, aşa cum prevede programul. Fincantieri, companie deja prezentă în ţară prin subsidiara VARD, la Brăila şi la Tulcea, vrea să-şi consolideze amprenta industrială în România, punând la dispoziţie pe mai departe uriaşa experienţă câştigată în peste două secole de când construim nave şi transferând tehnologie pentru industria locală. De aceea participăm la această licitaţie pentru înzestrarea Forţelor Navale Române. Dacă vom fi selectaţi, România va avea beneficii devenind parte a lanţului nostru global de producţie, cu efecte importante şi în ceea ce priveşte exporturile”, a declarat Enrico Bonetti, Senior Vice President International Fincantieri Naval Business Unit.

Graţie expansiunii activităţilor în sectorul navelor de croazieră, volumul de muncă a crescut pe cele două şantiere, Vard Brăila şi Vard Tulcea. Astăzi, graţie investiţiilor pe care Grupul le-a făcut şi continuă să le facă, şantierele sunt printre cele mai moderne şi mai dezvoltate din punct de vedere tehnic, din Europa. Sunt atât de dezvoltate încât, dacă Fincantieri va fi selectată în program, cele două şantiere ar putea deja construi nave atât de complexe cum sunt corvetele. Mai mult, acest program – care vizează un segment industrial diferit – nu doar că ar crea noi locuri de muncă pe lângă cele 8.000 deja create (5.000 direct şi 3.000 prin subcontractori), dar ar implica întreg lanţul local de producţie - cu posibila includere şi a altor şantiere. Ar avea un impact asupra întreg sistemului în ceea ce priveşte transferul de tehnologie, capabilităţile, expertiza, menţinând o bază industrială solidă în ţară. Acest lucru ar fi posibil doar prin experienţa pe care Fincantieri o garantează ţării, printr-un portofoliu impresionant de parteneriate încheiate la nivel global. Prezenţa Grupului în România este un exemplu ca la carte de cooperare industrială. Este un angajament pe termen lung, pentru că un întreg nou orizont s-ar deschide nu doar pentru cele două şantiere, ci pentru ţară în general, dacă Grupul va câştiga licitaţia corvetelor.

„Programul corvetelor este important atât pentru România, cât şi pentru Fincantieri. Dar, să privim mai departe şi să vedem toate oportunităţile care pot apărea. Acest program ar putea deschide o nouă piaţă pentru România, oferind ţării capacitatea de a construi nave militare. Şi, având acest lucru în minte, ne concentrăm în continuare pe modernizarea celor două şantiere pe care le avem în România care, graţie investiţiilor făcute până acum atât în infrastructură, cât şi în pregătirea forţei de muncă, sunt printre cele mai moderne din Europa”, a subliniat Enrico Bonetti, Senior Vice President International Fincantieri Naval Business Unit.

Fincantieri în cifre

  • 230 de ani de istorie
  • 20 de şantiere pe 4 continente
  • 20.000 de angajaţi
  • Peste 7.000 de nave construite
  • 113 milioane de euro investite în cercetare şi dezvoltare (până la 31 decembrie 2017)

Este o moştenire  impresionantă care face ca Fincantieri să fie un partener de încredere pentru viitorul României. Grupul este unul dintre puţinii constructori de nave din lume care livrează toate tipurile de nave şi care are un portofoliu care se potriveşte cu ambiţiile navale ale României pe termen mediu şi lung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel