Complexul Energetic Hunedoara se apropie de faliment, atrag atenţia sindicatele

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Sindicatele de la Complexul Energetic Hunedoara atrag atenţia asupra situaţiei în care se află unitatea, menționând că falimentul nu e departe, în contextul în care veniturile obţinute din vânzarea energiei sunt mai mici decât cheltuielile. 

Mai mult, sindicatele solicită înfiinţarea unei noi companii, fără datorii, pe care o consideră singura soluţie ce ar permite continuarea activităţii. Situaţia Complexului Energetic Hunedoara este una extrem de dificilă, din cauza faptului că veniturile obţinute din vânzarea energiei sunt mult mai mici decât cheltuielile de producţie.

Preşedintele Sindicatului 'Muntele', Darius Câmpean, s-a întâlnit cu noul ministru al energiei şi a cerut înfiinţarea de urgenţă a noii structuri rezultate din divizarea societăţii, după vânzarea Termocentralei Mintia. El spune că această formulă, care ar însemna o companie de la zero, fără datorii, ar fi singura ce permite continuarea activităţii. 'Dacă nu ne grăbim cu această nouă societate, există două riscuri majore. Primul, riscul de a nu ne încasa salariile şi al doilea risc, acela de faliment. Dacă nu ne grăbim cu această nouă societate, există două riscuri majore. Primul, riscul de a nu ne încasa salariile şi al doilea risc, acela de faliment.', a declarat Darius Câmpean.

Complexul Energetic Hunedoara mai are aproximativ 2.000 de angajaţi care lucrează la cele patru exploatări miniere şi la Termocentrala Paroşeni, iar minele Lupeni şi Lonea se află într-un program de închidere până în 2032, scrie Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel