Compot de struguri. Rețeta delicioasă de sezon. Să nu-ți lipsească din cămară, la iarnă!

Gospodinele robotesc de zor în bucătării pentru proviziile de iarnă. Printre bunătățile din cămară se numără și deliciosul compot de struguri. Iată rețeta.

Publicitate

Ingrediente

- 800 g zahăr
- 2 litri apă
- 6 kg struguri

Cum se prepară

Boabele se desprind de pe ciorchine, se spală şi se repartizează în borcane. Apa şi zahărul se fierb şi, după ce s-a dizolvat zahărul, se trage vasul de pe foc. Se lasă să se răcească.

Se toarnă peste strugurii din borcan, se astupă borcanele şi se fierb la bain-marie pentru 20 de minute. Iarna, se desface borcanul, iar siropul se diluează cu apa, după gust, şi se mai fierbe un clocot, potrivit retete.unica.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel