Comuna Ip a rămas fără primar, după ce edilul a fost suspendat pentru abuz în serviciu

primarul din Ip
primarul din Ip

Primarul comunei Ip, Ioan Boer a fost suspendat din funcţie pentru 30 de zile. Acesta este acuzat de abuz în serviciu. Mai mult, edilul nu are voie să părăsească localitatea Ip şi nici să intre în primărie ori să discute cu alte persoane implicate în acest caz, informează Sălăjeanul.

Autor: Adi Stroescu

primarul din IpIoan Boer este acuzat că şi-a exercitat defectuos, cu bună ştiinţă, atribuţiile de primar şi preşedinte al Comisiei Locale de Fond Funciar, în dauna Composesoratului Cosniciu de Sus şi în folosul său personal, dar şi al prietenei cu care acesta locuieşte, se arată în ordonanţa emisă de procurori. Mai exact, primarul din Ip a încercat să îşi însuşească un teren pe care s-a format un lac, nu înainte de a împroprietări abuziv patru persoane, de la care urma să cumpere parcela. „S-a început urmărirea penală a învinuitului Boer Ioan, primar al comunei Ip, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, prevăzută de art.13, indice 2 din Legea 781/2000, raportată la art.26 din Cod Penal ca infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie”, a declarat procurorul Crin Bologa.

Terenul buclucaş

Povestea a început încă din 2006, când Boer a intermediat concesionarea acestui teren de la Composesoratul Cosniciu de Sus către o altă persoană, pentru ca apoi să îl subconcesioneze, contractul fiind făcut pe numele unuia dintre fiii săi. Locuitorii din Cosniciu au reziliat însă contractul cu persoana de la care subconcesionase Boer. Supărat, în 2010, primarul a dispus o nouă măsurătoare a terenului, constatând că există un surplus...Ei bine, acel surplus era exact terenul care ,,i-a făcut cu ochiul” de la început lui Boer. Potrivit ordonanţei întocmite de procurori, primarul a identificat patru persoane cărora le-a constituit şi reconstituit dreptul de proprietate asupra acelui teren, cu o singură condiţie: să vândă mai departe aceste suprafeţe prietenei sale, Dombi Laura. Au fost semnate inclusiv ante-contracte de vânzare-cumpărare. Iar lista ilegalităţilor poate continua, din moment ce Boer a condiţionat reconstituirea dreptului de proprietate asupra acestei suprafeţe faţă de moştenitorii legali, de vânzarea terenului către propria persoană. Revoltaţi de ceea ce se întâmplă, membrii Composesoratului Cosniciu de Sus i-au făcut lui Boer plângere penală.

„Nu sunt vinovat”

Primarul însă nu se consideră vinovat şi spune că toate acuzele sunt doar nişte minciuni. Recunoaşte însă că a intermediat afacerea dintre prietena sa şi cele patru persoane împroprietărite...însă nu i-a obligat la nimic. „Nimic nu este adevărat. Nu îmi permit să încalc legea în niciun fel şi nici nu mă simt vinovat. Nu ştiu ce au declarat cele patru persoane procurorilor, însă eu le-am făcut o favoare atunci când i-am împroprietărit, din moment ce aşteptau asta încă din 1990. E adevărat că i-am întrebat dacă vor să vândă, dar nu i-am obligat la nimic şi nici nu i-am condiţionat în vreun fel. Şi nici nu le-am forţat mâna să semneze. E adevărat că nu au fost la faţa locului, însă totul este perfect legal, chiar dacă i-am întrebat, e adevărat, dacă vor acel teren, la fel cum i-am şi întrebat dacă vor să vândă”, ne-a declarat Boer. Totuşi, edilul din Ip recunoaşte existenţa acelor anteprecontracte, însă nu crede că a săvârşit vreun abuz. Cât privesc acuzele că ar locui împreună cu Dombi Elena, primarul din Ip ne-a declarat că este un simplu chiriaş...nicidecum un iubit. Cel puţin deocamdată. „Nu am o legătură intimă cu cea care a dorit să cumpere acest teren. În urma problemelor pe care le-am avut în familie, acum stau la ea în chirie. Atâta tot. Nu suntem concubini, nu suntem nimic. Deocamdată. Cine ştie ce se va întâmpla în viitor?”, s-a întrebat, retoric parcă, Ioan Boer.

Citeşte şi:

Primarul din Târgu-Jiu, cercetat în dosarul „Betonul amprentat”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel