CFR amendează călătorii care deschid ușile trenurilor în mers

Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

CFR Călători sancționează persoanele care nu respectă regulile de călătorie. Amenzile pot varia între 250 și 400 de lei.

CFR Călători trage un semnal de alarmă privind pericolele la care se expun pasagerii care aleg să deblocheze sistemul automat de închidere a ușilor trenului în timpul mersului. Această practică nu doar că pune în pericol viața celor implicați, dar constituie și o contravenție ce poate atrage amenzi semnificative, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit HG 203/1994, art.2, pct. 16, deschiderea ușilor trenului în timpul deplasării este sancționată cu amenzi cuprinse între 250 și 400 lei. CFR Călători subliniază că astfel de acțiuni pot avea consecințe tragice și solicită tuturor pasagerilor să respecte regulile de siguranță.

Contravențiile sunt aplicate de personalul de tren și/sau de Poliția de Transport Feroviar (PTF) în prima stație de oprire a trenului. În cazul în care persoana vinovată refuză să plătească amenda, angajatul CFR Călători va solicita ajutorul PTF. Pasagerul va fi coborât din tren la prima stație de oprire, unde va fi întâmpinat de poliție și riscă o amendă mai mare decât cea aplicată inițial în tren.

CFR Călători îndeamnă pasagerii să consulte regulamentul de călătorie pentru a se asigura că respectă toate normele de siguranță. Condițiile generale de transport cu trenurile CFR Călători, precum și anumite reguli de călătorie sunt reglementate prin HG 203/1994.

Pentru o călătorie sigură și confortabilă, pasagerii sunt rugați să respecte toate regulile de transport și să contribuie la menținerea unui mediu sigur pentru toți cei aflați la bord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel