Comunicat de presă - Asociaţia Young Initiative

S-a lansat primul curs MOOC dedicat politicilor de tineret

Federaţia Young Men's Christian Associations România (YMCA România), Asociaţia Young Initiative (AYI) şi Centrul pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă (CDCD) au lansat la Bucureşti, în cadrul proiectului "Standarde şi politici publice sustenabile în lucrul cu tinerii din România", cursul în format inovator Massive Open Online Course (MOOC) "Dezvoltarea Politicilor Publice de Tineret".

Cursul îşi propune să fie suport pentru angajaţii şi voluntarii din ONG şi instituţiile publice, cu atribuţii în domeniul tineretului din România, pentru a înţelege mai uşor cum pot formula, monitoriza şi evalua politicile publice.

Cursul este structurat pe 6 module şi include o varietate de instrumente de lucru (video, aplicaţii practice, teste, studii de caz metoda Harvard, activităţi colaborative, interviuri cu experţi în domeniul de tineret, etc.), adaptate nevoilor grupului-ţintă şi stilurilor diverse de învăţare, astfel încât accesibilitatea să fie cât mai largă şi eficientă.

Înscrierea la curs este gratuită, organizatorii dorindu-şi să aducă informaţia chiar şi în locurile unde accesul la formare este limitat din considerente economice sau geografice. Orice ONG sau instituţie publică din România va putea accesa cursul la adresa www.udemy.com/politici-tineret.

Finalizarea cursului oferă fiecărui absolvent un certificat de participare, emis de organizaţiile participante la proiect, pentru cei care finalizează cursul până în luna octombrie 2019.

Proiectul "Standarde şi politici sustenabile în lucrul cu tinerii din România" este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020, Componenta 1: Creşterea capacităţii ONG-urilor şi a partenerilor sociali de a formula politici publice alternative; Axa prioritară - Administraţie Publică şi sistem judiciar eficiente; Operaţiunea: Dezvoltarea şi introducerea de sisteme şi standarde comune în administraţia publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetăţeni şi mediul de afaceri în concordanţă cu SCAP, având cod SIPOCA 149 / cod MySMIS 112133.

Proiectul are ca scop creşterea capacităţii ONG-urilor de a formula, monitoriza şi evalua politici publice în domeniul lucrului cu tinerii, atât prin propunerea unor standarde de calitate în lucrul cu tinerii, lansarea unui curs online în format MOOC, cât şi prin instruirea unui număr de 100 de persoane - personal şi voluntari ai organizaţiilor de tineret, instituţii publice, parteneri sociali, în vederea participării active la dezvoltarea şi îmbunătăţirea politicilor de tineret.

Proiectul are o durată de 16 luni, respectiv iulie 2018 - noiembrie 2019 şi are o valoare totală de 748.178,65 lei din care valoare eligibilă nerambursabilă FSE 615.482,40 lei, valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional 117.432,69 lei şi cofinanţare parteneri 14.963,56 lei.

Detalii despre proiect sunt disponibile pe site-ul www.standarde-tineret.ro

***

Despre YMCA România:
Fondată în 1919 de către Regina Maria a României, Federaţia Young Men's Christian Associations (YMCA România) face parte din marea familie YMCA din lume care operează din 1844 în 122 de ţări, având misiunea de a împuternici tinerii în scopul de a dezvolta caractere şi comunităţi puternice, în spiritul valorilor creştine, creând contexte deschise tuturor. Viziunea YMCA România este de a construi copii puternici, familii puternice, respectiv, comunităţi puternice, în care toţi să aibă şanse egale de a învăţa, a creşte şi a prospera. Organizaţiile membre ale federaţiei îşi desfăşoară activităţile în Baia Mare, Cavnic, Timişoara, Constanţa, Bucureşti, Arad. Programele YMCA România sunt relevante pentru comunităţile pe care le deserveşte, oferind soluţii reale şi răspunsuri concrete la problemele cu care tinerii, familiile şi comunităţile se confruntă în prezent: educaţie, social, stil de viaţă sănătos, dialog structurat şi politici publice.

Despre Asociaţia Young Initiative (AYI):

Asociaţia Young Initiative sprijină dezvoltarea prin educaţie a tinerilor şi comunităţilor din România din 2009. Avem o misiune simplă, formată din 4 cuvinte care pentru noi înseamnă atât de mult: "Empowering people through education". Am fost şi suntem alături de zeci de copii instituţionalizaţi, sute de tineri şi de ONG-uri din România şi din Europa, iar numitorul comun este credinţa puternică în forţa educaţiei de a transforma comunităţi. Credem că o societate educată este o societate puternică şi liberă. Credem în puterea educaţiei de a schimba oameni şi comunităţi, de a crea oportunităţi şi de a sprijini copiii şi tinerii pentru a se dezvolta la adevăratul lor potenţial. O educaţie de calitate dezvoltă spiritul liber, iniţiativa, gândirea critică, curiozitatea şi creează premizele unei vieţi independente.

Despre Centrul pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă (CDCD):
Centrul pentru Dezvoltare Comunitar Durabilă este o asociaţie fondată în anul 2010 la Giubega, judeţul Dolj, şi a fost susţinută de o echipă de lideri de tineret şi profesionişti în domeniul lucrului cu tinerii şi animaţiei socio-educative pentru dezvoltarea de proiecte care au încurajat participarea tinerilor din mediul rural la viaţa comunităţilor lor. CDCD s-a afirmat de asemenea ca organizaţie care susţine specialiştii şi profesionalismul în domeniul tineretului implementând numeroase sesiuni de formare pentru lucrători de tineret, la nivel naţional şi internaţional. În ultimii ani, utilizând expertiza dezvoltată, CDCD s-a implicat activ în susţinerea dezvoltării politicilor de tineret în România, inclusiv în calitate de corespondent naţional român pentru Youth Wiki, enciclopedia europeană a politicilor de tineret.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel