Concedieri masive în sistemul bancar: 20.000 de oameni, dați afară de CitiGroup. An de cotitură pentru creditor, după pierderi de 1,8 mld dolari

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Citigroup va elimina 20.000 de locuri de muncă în următorii doi ani, a declarat vineri directorul său financiar Mark Mason, după ce banca a raportat o pierdere de 1,8 miliarde de dolari în trimestrul al patrulea.

Creditorul, care are în prezent 239.000 de angajați la nivel mondial, va reduce acest număr de angajați cu 20.000, ca parte a unei reorganizări ample, a declarat Mason reporterilor.

Citi se așteaptă, de asemenea, să elimine alte 40.000 de locuri de muncă atunci când va lista unitatea sa mexicană de consum Banamex în cadrul unei oferte publice inițiale. În cele din urmă își propune să ajungă la un nivel de personal de 180.000 de angajați, a spus Mason.

Acțiunile băncii au crescut ultima dată cu 3,3% în tranzacțiile de dimineață, vineri, după ce directorul general Jane Fraser a descris anul 2024 ca fiind un "an de cotitură" pentru creditor.

Reducerile de locuri de muncă sunt "dure", a spus Mason. Dar el a adăugat că reducerea nu va împiedica creșterea veniturilor și a spus că eforturile de reorganizare vor fi făcute până la sfârșitul primului trimestru.

Citi a raportat pierderea din cauza unor taxe de 3,8 miliarde de dolari dezvăluite într-un dosar miercuri, care au inclus cheltuieli de reorganizare, o constituire de rezerve legate de devalorizările valutare și instabilitatea din Argentina și Rusia și o plată de 1,7 miliarde de dolari pentru a alimenta fondul de asigurare a depozitelor FDIC.

Banca se așteaptă să raporteze în acest an cheltuieli cuprinse între 700 de milioane și 1 miliard de dolari, legate de costurile de concediere și de reorganizare

Banca se așteaptă să raporteze în acest an cheltuieli cuprinse între 700 de milioane și 1 miliard de dolari, legate de costurile de concediere și de reorganizare.

Fraser a depus un efort multianual la al treilea mare creditor american în funcție de active pentru a reduce birocrația, a crește profiturile și a impulsiona o acțiune care a rămas în urma colegilor.

"Câștigurile Citigroup au arătat îngrozitor, cu o pierdere mare de 1,8 miliarde de dolari, dar afacerile de bază ale băncii au arătat rezistență. Pierderea s-a datorat în mare parte unor elemente excepționale, precum și unei creșteri mari a rezervelor pentru pierderi din credite", a declarat Octavio Marenzi, CEO, firma de consultanță în management Opimas LLC.

Rivalii JPMorgan Chase și Bank of America au raportat vineri profituri trimestriale mai mici, în timp ce Wells Fargo a înregistrat performanțe superioare datorită reducerilor de costuri.

Veniturile Citi au scăzut cu 3%, la 17,4 miliarde de dolari în trimestrul respectiv, față de anul trecut.

A fost pentru prima dată când banca a defalcat profiturile pentru cele cinci divizii ale sale - servicii, piețe, servicii bancare, servicii bancare personale în SUA și patrimoniu, care anterior erau incluse în divizii mai largi.

Veniturile din piețe, sau divizia de tranzacționare, au scăzut cu 19%, la 3,4 miliarde de dolari, față de anul precedent.

În schimb, veniturile bancare au urcat cu 22%, la 949 milioane de dolari, datorită creșterii comisioanelor de investment banking care au compensat scăderea împrumuturilor pentru companii.

În serviciile bancare personale din SUA, veniturile au urcat cu 12%, la 4,9 miliarde de dolari, susținute de serviciile bancare de retail și de cardurile de credit.

Veniturile din servicii au crescut cu 6%, la 4,5 miliarde de dolari, iar veniturile din administrarea averilor au scăzut cu 3%, la 1,7 miliarde de dolari.

De asemenea, banca a pus deoparte o rezervă mai mare pentru a acoperi pierderile în cazul în care clienții săi nu reușesc să își achite cardurile de credit, ipotecile sau împrumuturile de afaceri, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel