Concentraţii mari de iod radioactiv, depistate în glandele tiroide a doi muncitori de la Fukushima

muncitori japonezi
muncitori japonezi

Concentraţii mari de iod radioactiv au fost depistate în glandele tiroide a doi muncitori de la centrala nucleară Fukushima, anunţă operatorul acesteia, Tokyo Electric Power (Tepco), citată de AFP.

Este posibil ca cei doi muncitori de 30 şi 40 de ani să se fi expus unor niveluri de radiaţii superioare limitei de 250 de millisieverţi, scrie Mediafax.

Tepco a comunicat că le oferă consultaţii muncitorilor implicaţi în operaţiunile de la centrala Fukushima Daiichi după seismul şi tsunamiul din 11 martie.

"Glandele tiroide ale celor doi arată niveluri ridicate de radiaţii", precizează Tepco. Au fost depistate niveluri cuprinse între 9.760 şi 7.690 becquereli iod 131, de zece ori mai mari decât ale altor muncitori de la Fukushima.

Contaminarea internă poate surveni doar dacă o persoană înghite sau inspiră substanţe radioactive, nu dintr-o expunere externă.

Potrivit agenţiei de presă Jiji, cei doi muncitori au lucrat la centrală în martie şi aprilie. Deocamdată, cei doi angajaţi nu au simptome şi vor fi supuşi unor analize detaliate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel