Concepția începe de la masă: iată alimentele care stimulează fertilitatea

Fotografie de la Cottonbro: Pexels
Fotografie de la Cottonbro: Pexels

Încerci să ai un copil? Nu subestima puterea alimentelor! Iată ce să mănânci pentru a stimula ovulația și fertilitatea.

Există un număr tot mai mare de cupluri care se confruntă cu probleme de infertilitate. Un studiu al Școlii de Medicină Harvard din Cambridge a arătat că există o relație între aportul anumitor alimente și lupta împotriva infertilității feminine: de fapt, există nutrienți care pot stimula ovulația și joacă un rol fundamental în fertilitate.

Chiar dacă nu putem vorbi de o adevărată dietă generalizată pentru fertilitate, cu siguranță există alimente care o stimulează, ajutând concepția.

Importanța unui stil de viață sănătos

Potrivit Today, prima regulă de aur pentru a reduce riscul problemelor legate de fertilitate este menținerea unei greutăți sănătoase: atât subponderabilitatea, cât și supraponderalitatea, de fapt, dau naștere unor tulburări hormonale grave care pot afecta ciclul menstrual și ovulația.

Pentru a rămâne în formă, este important să urmezi o dietă variată și echilibrată: mai multe studii au arătat că o alimentație sănătoasă reduce cu 66% riscul de a suferi de infertilitate din cauza problemelor de ovulație.

Dieta de fertilitate

Dar care sunt alimentele care nu ar trebui să lipsească pe masă pentru a ajuta la concepție și pentru a promova fertilitatea? Iată o listă cu cele mai importante.

  • Alege alimente bogate in Omega 3:  Undă verde, așadar, peștelui albastru (hamsii, sardine, macrou), legumelor cu frunze late, dar și uleiului EVO și fructelor uscate precum nucile și migdalele.

  • Adăugați alimente bogate în vitamine în dieta dvs.: vitaminele importante care ajută la concepție includ vitaminele C și E, care acționează ca antioxidanți puternici. Consumați fructe proaspete și uscate, legume, leguminoase și cereale, de preferință integrale, dar nu exagerați: dacă depășiți limita de 1000 mg pe zi, de fapt, acestea pot acționa ca un antihistaminic și pot usca mucusul cervical. Vitamina A este în schimb utilă pentru fertilitatea masculină, deoarece garantează spermatogeneza corectă.

  • Importanța acidului folic: vitamina B9, sau acidul folic, aparține grupului de vitamine solubile în apă, cele care nu se pot acumula în organism, dar trebuie ingerate în mod regulat prin alimente. Această substanță protejează și facilitează dezvoltarea embrionului și a sistemului nervos al fătului și este important să începeți să o luați chiar înainte de a rămâne gravidă. Acidul folic este prezent în cantități mari în cereale, drojdie de bere, ficat și legume cu frunze, în special spanac, broccoli, sparanghel și salată verde.

  • Consumați proteine ​​vegetale: proteinele joacă și ele un rol foarte important în fertilitate, pentru a ”construi” mușchii, țesuturile și organele. Este mai bine să reduceți (dar nu să eliminați!) consumul de carne, preferând proteinele de origine vegetală, precum cele conținute de leguminoase și cereale.

  • În cele din urmă, introduceți în alimentație săruri minerale: magneziul, zincul și seleniul ajută la menținerea nivelului corect de hormoni, promovează calitatea ovocitelor și, de asemenea, fertilitatea bărbatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel